PRZEPISY

Herbatniki z orzechami i siemieniem lnianym

Herbatniki z orzechami i siemieniem lnianym

Proste słodkie herbatniki, które dzięki orzechom włoskim, siemieniu lnianemu i nasionom sezamu są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 i błonnik.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,ziarna sezamu,siemię lniane,mielone orzechy włoskie,Ciasteczka

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasteczka  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku40gramów
cukier kryształ80gramów
cukier puder100gramów
jajka kurze2sztuki
masło115gramów
mielone orzechy włoskie85gramów
mąka chlebowa pszenna T750210gramów
siemię lniane30gramów
soda oczyszczona2łyżeczki
sól-
waniliowy aromat1łyżeczka
ziarna sezamu50gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

masło 115 gramów  cukier puder 100 gramów  cukier kryształ 80 gramów  jajka kurze 2 sztuki  waniliowy aromat 1 łyżeczka

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. W misce mieszamy masło z cukrem pudrem i kryształowym cukrem, dodajemy jajka i aromat waniliowy. Wszystko razem mieszamy.

2. Przygotowanie suchej masy

mąka chlebowa pszenna T750 210 gramów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów  soda oczyszczona 2 łyżeczki  sól  ziarna sezamu 50 gramów  siemię lniane 30 gramów

W drugiej misce mieszamy mąkę z waniliowym budyniem, sodą oczyszczoną i szczyptą soli. Dodajemy zmielone nasiona sezamu i siemię lniane.

3. Dodajemy orzechy

mielone orzechy włoskie 85 gramów

Mączną masę dodajemy do miski z wymieszanym masłem, dodajemy nasiekane włoskie orzechy.

4. Pieczemy

Na blachę z papierem do pieczenia łyżką nabieramy ciasto i w około 3 cm odstępie kładziemy kopczyki. Pieczemy 10 minut. Herbatniki zwiększą swój rozmiar.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie