Kawowe muffiny

Fantastycznie dobre kawowe muffiny.
przepis,fotoprzepis,kawa rozpuszczalna,kawa rozpuszczalna,mleko skondensowane słodzone karmelowe,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›Składniki
Składniki
cukier kryształ | 120 483 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 3 181 | łyżki kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kakao proszek | 30 92 | gramów kcal | |
kawa rozpuszczalna | 2 86 | łyżki kcal | |
masło | 250 1835 | gramów kcal | |
maślanka | 250 100 | mililitrów kcal | |
mleko skondensowane słodzone karmelowe | 397 1330 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 868 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 120 1079 | mililitrów kcal | |
orzechy włoskie | 0 ?? | kcal | |
proszek do pieczenia | 8 6 | gramów kcal | |
woda | 2 0 | łyżki kcal |
Przepis

2.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • kakao proszek 30 gramów • kawa rozpuszczalna 1 łyżka • proszek do pieczenia 8 gramów
W misce mieszamy mąkę z kakaem, kawą i proszkiem do pieczenia.

3.
Suchą mieszankę wsypujemy do jajecznej masy.

4.
olej słonecznikowy 120 mililitrów • maślanka 250 mililitrów
Wlewamy olej, maślankę i wszystko razem chwilkę ubijamy.

5.
Do blachy na muffiny wkładamy papierowe papilotki. Ciasto napełniamy do 3/4 papilotek na muffiny.

6.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

7.
masło 250 gramów • kawa rozpuszczalna 1 łyżka • woda 2 łyżki
Masło ubijamy, dodajemy kawę rozpuszczoną w wodzie. Ubijamy.

8.
mleko skondensowane słodzone karmelowe 397 gramów
Do kremu ubijając dodajemy skondensowane mleko.

9.
Krem nakładamy do rękawa cukierniczego, ozdabiamy nim upieczone i ostudzone muffiny.


11.
Karmel wylewamy na uprzednio natłuszczoną folię aluminiową, posypujemy na drobno posiekanymi orzechami. Po ostudzeniu łamiemy na mniejsze kawałki i muffiny ozdabiamy.

Smacznego!