PRZEPISY

Kawowe muffiny

Kawowe muffiny

Fantastycznie dobre kawowe muffiny.

przepis,fotoprzepis,kawa rozpuszczalna,kawa rozpuszczalna,mleko skondensowane słodzone karmelowe,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ120gramów
cukier kryształ3łyżki
jajka kurze2sztuki
kakao proszek30gramów
kawa rozpuszczalna2łyżki
masło250gramów
maślanka250mililitrów
mleko skondensowane słodzone karmelowe397gramów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
olej słonecznikowy120mililitrów
orzechy włoskie-
proszek do pieczenia8gramów
woda2łyżki

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 120 gramów

Jajka ubijamy razem z cukrem.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  kakao proszek 30 gramów  kawa rozpuszczalna 1 łyżka  proszek do pieczenia 8 gramów

W misce mieszamy mąkę z kakaem, kawą i proszkiem do pieczenia.

3. 

Suchą mieszankę wsypujemy do jajecznej masy.

4. 

olej słonecznikowy 120 mililitrów  maślanka 250 mililitrów

Wlewamy olej, maślankę i wszystko razem chwilkę ubijamy.

5. 

Do blachy na muffiny wkładamy papierowe papilotki. Ciasto napełniamy do 3/4 papilotek na muffiny.

6. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

masło 250 gramów  kawa rozpuszczalna 1 łyżka  woda 2 łyżki

Masło ubijamy, dodajemy kawę rozpuszczoną w wodzie. Ubijamy.

8. 

mleko skondensowane słodzone karmelowe 397 gramów

Do kremu ubijając dodajemy skondensowane mleko.

9. 

Krem nakładamy do rękawa cukierniczego, ozdabiamy nim upieczone i ostudzone muffiny.

10. 

cukier kryształ 3 łyżki

Na patelni roztapiamy cukier.

11. 

orzechy włoskie

Karmel wylewamy na uprzednio natłuszczoną folię aluminiową, posypujemy na drobno posiekanymi orzechami. Po ostudzeniu łamiemy na mniejsze kawałki i muffiny ozdabiamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie