Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.
przepis,fotoprzepis,stek z łososia,ser Ementaler,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Składniki
Składniki
imbir mielony | 2 9 | łyżeczki kcal | |
korzeń imbiru | 15 5 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 120 192 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 80 278 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
ser Ementaler | 120 461 | gramów kcal | |
stek z łososia | 1 2060 | kilogram kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
Panierujemy w niej podkóweczki z łososia.


5.
Układamy je na żaroodpornym naczyniu, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut celem podgrzania.

6.
korzeń imbiru 15 gramów • ser Ementaler 120 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 120 gramów • woda 50 mililitrów
Świeży imbir obieramy i trzemy. Ser trzemy na tarce. Imbir oraz ser mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody.

7.
Serową masę warstwujemy na steki...

8.
...i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut do zapieczenia.

Smacznego!