PRZEPISY

Stek z łososia z serem

Stek z łososia z serem

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

przepis,fotoprzepis,stek z łososia,ser Ementaler,Ryby

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ryby  

Składniki

Składniki

imbir mielony

2

9

łyżeczki

kcal

korzeń imbiru

15

5

gramów

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

120

192

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

80

278

gramów

kcal

olej słonecznikowy

0

??

kcal

ser Ementaler

120

461

gramów

kcal

stek z łososia

1

2060

kilogram

kcal

sól

0

??

kcal

woda

50

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

stek z łososia 1 kilogram  sól

Stek z łososia rozmrażamy. Z obydwóch stron solimy.

Stek z łososia rozmrażamy. Z obydwóch stron...

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 80 gramów  imbir mielony 2 łyżeczki

Mąkę mieszamy z imbirem.

Mąkę mieszamy z imbirem....

3. 

Panierujemy w niej podkóweczki z łososia.

Panierujemy w niej podkóweczki z łososia....

4. 

olej słonecznikowy

...i pieczemy na gorącym oleju z każdej strony po 6 minut.

...i pieczemy na gorącym oleju z każdej strony...

5. 

Układamy je na żaroodpornym naczyniu, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut celem podgrzania.

Układamy je na żaroodpornym naczyniu,...

6. 

korzeń imbiru 15 gramów  ser Ementaler 120 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 120 gramów  woda 50 mililitrów

Świeży imbir obieramy i trzemy. Ser trzemy na tarce. Imbir oraz ser mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody.

Świeży imbir obieramy i trzemy. Ser trzemy na...

7. 

Serową masę warstwujemy na steki...

Serową masę warstwujemy na steki......

8. 

...i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut do zapieczenia.

...i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się