PRZEPISY

Stek z łososia z serem

Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

przepis,fotoprzepis,stek z łososia,ser Ementaler,Ryby

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ryby  

 

Składniki

Składniki

imbir mielony2łyżeczki
korzeń imbiru15gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)120gramów
mąka chlebowa pszenna T75080gramów
olej słonecznikowy-
ser Ementaler120gramów
stek z łososia1kilogram
sól-
woda50mililitrów

 

Przepis

1. 

stek z łososia 1 kilogram  sól

Stek z łososia rozmrażamy. Z obydwóch stron solimy.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 80 gramów  imbir mielony 2 łyżeczki

Mąkę mieszamy z imbirem.

3. 

Panierujemy w niej podkóweczki z łososia.

4. 

olej słonecznikowy

...i pieczemy na gorącym oleju z każdej strony po 6 minut.

5. 

Układamy je na żaroodpornym naczyniu, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut celem podgrzania.

6. 

korzeń imbiru 15 gramów  ser Ementaler 120 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 120 gramów  woda 50 mililitrów

Świeży imbir obieramy i trzemy. Ser trzemy na tarce. Imbir oraz ser mieszamy ze śmietaną i odrobiną wody.

7. 

Serową masę warstwujemy na steki...

8. 

...i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut do zapieczenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie