swiatwemnie.pl

Kakaowe kawałki

     

Tej to pokusie mało kto odmówi. Delikatne czekoladowe ciasto dosłownie rozpływa się na języku.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Cukier trzcinowy150gramów
Czekolada 70%100gramów
Jajka kurze2sztuki
Kakao proszek30gramów
Masło120gramów
Mąka chlebowa pszenna t75070gramów
Orzechy włoskie50gramów
Proszek do pieczenia1łyżeczka
Sól

1. 

czekolada 70% 100 g

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli.

2. 

masło 120 g

W garnku podgrzewamy masło, dodajemy roztopioną czekoladę.

3. 

kakao proszek 30 g  cukier trzcinowy 150 g  sól

Do masy dodajemy kakao,cukier, szczyptę soli. Mieszamy.

4. 

jajka kurze 2 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 70 g  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

5. 

orzechy włoskie 50 g

Dodajemy na grubo nasiekane orzechy i całą masę wlewamy do formy na pieczenie wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 20 minut, dopóki ciasto nie zacznie tężeć. Kroimy na kawałki i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się