swiatwemnie.pl

Kakaowe kawałki

    

Tej to pokusie mało kto odmówi. Delikatne czekoladowe ciasto dosłownie rozpływa się na języku.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

cukier trzcinowy150gramów
czekolada 70%100gramów
jajka kurze2sztuki
kakao proszek30gramów
masło120gramów
mąka chlebowa pszenna T75070gramów
orzechy włoskie50gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
sól-

1. 

czekolada 70% 100 gramów

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli.

2. 

masło 120 gramów

W garnku podgrzewamy masło, dodajemy roztopioną czekoladę.

3. 

kakao proszek 30 gramów  cukier trzcinowy 150 gramów  sól

Do masy dodajemy kakao,cukier, szczyptę soli. Mieszamy.

4. 

jajka kurze 2 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

5. 

orzechy włoskie 50 gramów

Dodajemy na grubo nasiekane orzechy i całą masę wlewamy do formy na pieczenie wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 20 minut, dopóki ciasto nie zacznie tężeć. Kroimy na kawałki i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się