swiatwemnie.pl

Delikatesowa kukurydziana sałatka

     

Doskonała kukurydziana sałatka z sosem tatarskim, nadaje się do półmisków z przystawkami na różne uroczystości.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula1sztuka
Jajka kurze3sztuki
Ketchup3łyżki
Kukurydza konserwowa270gramów
Ocet½łyżki
Ogórek konserwowy3sztuki
Oliwa2łyżki
Pieprz biały mielony¼łyżeczki
Sos tatarski250gramów
Sos worcestershire2łyżki
Szynka dietetyczna300gramów
Sól½łyżeczki

1. 

jajka kurze 3 sztuki

Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie przygotowujemy sobie i kroimy resztę składników.

2. 

cebula 1 sztuka  ogórek konserwowy 3 sztuki  szynka dietetyczna 300 g  kukurydza konserwowa 270 g

Mniejszą cebulę, ogórki, jajka kroimy na drobno, szynkę (albo dietetyczne salami) w paski. Dodajemy kukurydzę w puszce bez zalewy.

3. 

sól ½ łyżeczki  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  ketchup 3 łyżki  ocet ½ łyżki  sos Worcestershire 2 łyżki  sos tatarski 250 g  oliwa 2 łyżki

Dodajemy sól, pieprz, keczup, ocet, olej, sos Worcestershire i na koniec sos tatarski.

4. 

Wszystko razem mieszamy, odkładamy do lodówki a po odstaniu podajemy ze świeżym pieczywem, albo jako dodatek do mięsa.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się