swiatwemnie.pl

Delikatesowa kukurydziana sałatka

    

Doskonała kukurydziana sałatka z sosem tatarskim, nadaje się do półmisków z przystawkami na różne uroczystości.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

cebula1sztuka
jajka kurze3sztuki
ketchup3łyżki
kukurydza konserwowa270gramów
ocet½łyżki
ogórek konserwowy3sztuki
oliwa2łyżki
pieprz biały mielony¼łyżeczki
sos Worcestershire2łyżki
sos tatarski250gramów
szynka dietetyczna300gramów
sól½łyżeczki

1. 

jajka kurze 3 sztuki

Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie przygotowujemy sobie i kroimy resztę składników.

2. 

cebula 1 sztuka  ogórek konserwowy 3 sztuki  szynka dietetyczna 300 gramów  kukurydza konserwowa 270 gramów

Mniejszą cebulę, ogórki, jajka kroimy na drobno, szynkę (albo dietetyczne salami) w paski. Dodajemy kukurydzę w puszce bez zalewy.

3. 

sól ½ łyżeczki  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  ketchup 3 łyżki  ocet ½ łyżki  sos Worcestershire 2 łyżki  sos tatarski 250 gramów  oliwa 2 łyżki

Dodajemy sól, pieprz, keczup, ocet, olej, sos Worcestershire i na koniec sos tatarski.

4. 

Wszystko razem mieszamy, odkładamy do lodówki a po odstaniu podajemy ze świeżym pieczywem, albo jako dodatek do mięsa.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się