PRZEPISY

Czekoladowo kokosowa babka z orzechami

Czekoladowo kokosowa babka z orzechami

Słodka babka pełna ulubionych smaków.

przepis,fotoprzepis,czekolada do gotowania,wiórki kokosowe,mielone orzechy włoskie,Babki

Babki

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Babki  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ drobny100gramów
cukier puder-
czekolada do gotowania80gramów
jajka kurze1sztuka
masło-
mielone orzechy włoskie80gramów
mleko tłuste 3,5%200mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550-
mąka luksusowa pszenna T550250gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
proszek do pieczenia2łyżeczki
wiórki kokosowe80gramów

 

Przepis

1. 

czekolada do gotowania 80 gramów

Czekoladę na grubo trzemy.

2. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na babkę natłuszczamy masłem i posypujemy mąką.

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  cukier kryształ drobny 100 gramów  wiórki kokosowe 80 gramów  mielone orzechy włoskie 80 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  jajka kurze 1 sztuka

Do miski wsypujemy sypkie składniki, dodajemy jajko,..

4. 

olej słonecznikowy 100 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów

...olej i mleko.

5. 

Mieszamy trzepaczką i dodajemy czekoladę.

6. 

Ciasto wlewamy do formy na babkę.

7. 

Pieczemy 60 minut-y w temperaturze 175 °C.

8. 

cukier puder

Babkę wyciągamy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie