Kokosowy likier
Przepis na niesamowicie dobry, domowy kokosowy likier. Wypróbujcie!
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,rum trzcinowy biały,Likiery,Boże Narodzenie,Bezglutenowe
Likiery
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 125 | gramów | |
kokosowe mleko | 400 | mililitrów | |
rum trzcinowy biały | 300 | mililitrów | |
skondensowane słodzone mleko | 397 | gramów | |
wiórki kokosowe | 150 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
1.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • cukier kryształ 125 gramów
Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej cukier.
4.
skondensowane słodzone mleko 397 gramów
Krótko gotujemy, odstawiamy z ognia i dodajemy słodzone skondensowane mleko.
5.
Wystudzamy w zimnej wodnej kąpieli.
6.
Wlewamy do miksera i miksujemy.
8.
Mieszamy, butelkę zamykamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki.
9.
Po trzech dniach przecedzamy przez grubsze ...
10.
... a następnie przez cieńsze sitko.
11.
Wlewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!