PRZEPISY

Kokosowy likier

Kokosowy likier

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na niesamowicie dobry, domowy kokosowy likier. Wypróbujcie!

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,rum trzcinowy biały,Likiery,Boże Narodzenie,Bezglutenowe

Likiery

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ125gramów
kokosowe mleko400mililitrów
rum trzcinowy biały300mililitrów
skondensowane słodzone mleko397gramów
wiórki kokosowe150gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  cukier kryształ 125 gramów

Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej cukier.

Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy...

2. 

wiórki kokosowe 150 gramów

Dodajemy wiórki kokosu ...

Dodajemy wiórki kokosu ......

3. 

kokosowe mleko 400 mililitrów

... i kokosowe mleko.

... i kokosowe mleko....

4. 

skondensowane słodzone mleko 397 gramów

Krótko gotujemy, odstawiamy z ognia i dodajemy słodzone skondensowane mleko.

Krótko gotujemy, odstawiamy z ognia i dodajemy...

5. 

Wystudzamy w zimnej wodnej kąpieli.

Wystudzamy w zimnej wodnej kąpieli....

6. 

Wlewamy do miksera i miksujemy.

Wlewamy do miksera i miksujemy....

7. 

rum trzcinowy biały 300 mililitrów

Przelewamy do butelek z szeroką szyjką i wlewamy rum.

Przelewamy do butelek z szeroką szyjką i wlewamy...

8. 

Mieszamy, butelkę zamykamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki.

Mieszamy, butelkę zamykamy i odstawiamy na 3 dni...

9. 

Po trzech dniach przecedzamy przez grubsze ...

Po trzech dniach przecedzamy przez grubsze ......

10. 

... a następnie przez cieńsze sitko.

... a następnie przez cieńsze sitko....

11. 

Wlewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Wlewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się