PRZEPISY
Bajeczna i wyjątkowo smaczna pieczona golonka. Podajemy z chlebem, ogórkiem kiszonym, ostrymi papryczkami, musztardą albo chrzanem.
Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.
Łatwy i szybki sposób na przygotowanie słodkich placuszków według tradycyjnego przepisu.
Zdrowe śniadanie, pełne energii na całe do południe :) i to bez cukru.
Kruche śmietanowe pogacze, posypane tartym serem, nadają się na każdą uroczystość. Przygotowanie ich jest o tyle łatwiejsze ponieważ nie są z ciasta drożdżowego.
Buchty najsmaczniejsze są świeże, dlatego je trzeba szybko zjeść :) Co na pewno nie będzie dużym problemem :)
Bardzo smaczna i zdrowa zupa. Przygotowana bez soli i gałki muszkatołowej może być podawana także małym dzieciom. Serwujemy z na sucho opieczonym chlebem lub innym pieczywem. Ciekawy, lekko słodki smak nadają zupie kluseczki z buraka ćwikłowego.
Domowa jest najlepsza. Przez cały rok na śniadanie na drugi dzień po upieczeniu, na Boże Narodzenie do kapustnicy. Dzieci lubią także „świąteczne dukatowe bułeczki”, kiedy chałkę pokroimy na kawałki i na talerzu zalejemy ją budyniem ...
Lekkie puszyste pączki nadziewane dżemem, nie tylko na Tłusty Czwartek.
Muffiny na dobry humor.
Naleśniki trochę na inny sposób, doprawione tradycyjną kombinacją jabłek i cynamonu. Tym, że naleśniki są grubsze, zaoszczędzą wam czas a ich smak jest doskonały.
Innowacyjna wersja klasycznego przysmaku, która zadowoli największych smakoszy. Na zdjęciu naleśnik jest wypełniony śliwkowym powidłem i posypany białym cukrem i cynamonem.
Delikatne i zdrowe wegańskie ciasto bez cukru. Doskonały również na śniadanie.
Smaczne ciasto w sam raz na Śmigus Dyngus.
Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.
Ulubiony segedyński gulasz, tym razem z wołowym mięsem i dużą ilością śmietany. Podajemy z knedlem, albo z chlebem. Jak kto lubi :)... ale na pewno każdemu posmakuje! Polecamy przy przygotowywaniu użyć kiszoną kapustę z winem, segedyński ...
Ulubiony pokarm z czeskiej ziemnej kuchni. Podajemy z chlebem i kuflem dobrze schłodzonego piwa.
Ten oto, nie do końca najzdrowszy :) przysmak najlepiej smakuje pokrojony na świeżym chlebie posmarowanym musztardą.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się