swiatwemnie.pl

Kuchnia japońska

 

Kombu Dashi Nowy przepis

Kombu Dashi

Przepis na wegetariańskie Dashi - bulion z wodorostów Kombu. W japońskiej kuchni używa się go jako podstawowy składnik do różnych dań.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

4 h.

Trudność

niska

Gomasio - sól sezamowa

Przepis na przyprawę pochodzącą z japońskiej tradycyjnej kuchni. Używa się jej przy doprawianiu ryżu, roślin strączkowych lub ryb.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Wywar Dashi Nowy przepis

Wywar Dashi

Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Łosoś na Teriyaki Nowy przepis

Łosoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Awase Dashi Nowy przepis

Awase Dashi

Przepis na przygotowanie bardzo uniwersalnego wywaru z morskich wodorostów Kombu i płatków wędzonego tuńczyka Katsuobushi. Wykorzystać można na przykład na przygotowanie zupy Miso-shiru.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Domowe sushi Nowy przepis

Domowe sushi

Zdrowy i smaczny przysmak z dalekiego wschodu przygotowany w naszej kuchni smakuje tak samo dobrze jak w sushi - barze.

Pichcił

Mioo

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Rosół z nudlami

Doskonała japońska zupa.

Pichcił

Mioo

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się