Twarogowe sypane ciasto
Proste przygotowanie tego delikatnego ciasta na pewno was urzeknie.
przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,twaróg granulowany,jajka kurze,mleko półtłuste 1,5%,śliwki,Ciasta
Ciasta
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 40 | gramów | |
cukier puder | 150 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
masło | - | ||
masło | 100 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 500 | mililitrów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 350 | gramów | |
proszek do pieczenia | 8 | gramów | |
twaróg granulowany | 750 | gramów | |
śliwki | - |
Przepis
1. Przygotowanie suchej masy
mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów • cukier puder 150 gramów • proszek do pieczenia 8 gramów
Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.

2. Przygotowanie ciekłej masy
twaróg granulowany 750 gramów • jajka kurze 4 sztuki • mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów • cukier kryształ 40 gramów
Twaróg, jajka, mleko i cukier dobrze mieszamy.

3. Warstwujemy
Blachę do pieczenia smarujemy masłem. Połowę suchej masy równomiernie rozkładamy.

4.
Na suchą masę wylewamy ciekłą masę.

6.
Równomiernie rozsypujemy drugą połowę suchej masy.


8.
Pieczemy 30 - 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C.

Smacznego!