Twarogowe sypane ciasto

Proste przygotowanie tego delikatnego ciasta na pewno was urzeknie.
przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,twaróg granulowany,jajka kurze,mleko półtłuste 1,5%,śliwki,Ciasta
Ciasta
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 40 161 | gramów kcal | |
cukier puder | 150 582 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 500 240 | mililitrów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 350 1246 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 8 6 | gramów kcal | |
twaróg granulowany | 750 878 | gramów kcal | |
śliwki | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie suchej masy
mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów • cukier puder 150 gramów • proszek do pieczenia 8 gramów
Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.

2. Przygotowanie ciekłej masy
twaróg granulowany 750 gramów • jajka kurze 4 sztuki • mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów • cukier kryształ 40 gramów
Twaróg, jajka, mleko i cukier dobrze mieszamy.

3. Warstwujemy
Blachę do pieczenia smarujemy masłem. Połowę suchej masy równomiernie rozkładamy.

4.
Na suchą masę wylewamy ciekłą masę.

6.
Równomiernie rozsypujemy drugą połowę suchej masy.


8.
Pieczemy 30 - 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C.

Smacznego!