PRZEPISY

Twarogowe sypane ciasto

Twarogowe sypane ciasto

Proste przygotowanie tego delikatnego ciasta na pewno was urzeknie.

przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,twaróg granulowany,jajka kurze,mleko półtłuste 1,5%,śliwki,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ40gramów
cukier puder150gramów
jajka kurze4sztuki
masło-
masło100gramów
mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550350gramów
proszek do pieczenia8gramów
twaróg granulowany750gramów
śliwki-

 

Przepis

1. Przygotowanie suchej masy

mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów  cukier puder 150 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.

2. Przygotowanie ciekłej masy

twaróg granulowany 750 gramów  jajka kurze 4 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  cukier kryształ 40 gramów

Twaróg, jajka, mleko i cukier dobrze mieszamy.

3. Warstwujemy

masło

Blachę do pieczenia smarujemy masłem. Połowę suchej masy równomiernie rozkładamy.

4. 

Na suchą masę wylewamy ciekłą masę.

5. 

śliwki

Na wierzch układamy śliwki z kompotu albo inne owoce według smaku.

6. 

Równomiernie rozsypujemy drugą połowę suchej masy.

7. 

masło 100 gramów

Na ostatnią warstwę trzemy na grubo masło.

8. 

Pieczemy 30 - 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się