Twarogowe ciasto z winogronami
![Twarogowe ciasto z winogronami](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001021/img_pl_4x3/twarogowe-ciasto-z-winogronami_00180.jpg)
Szybkie ciasto z francuskiego ciasta, twarogu i drobnego winogrona. Wymienione ciasto jest najsmaczniejsze z kwaśną odmianą winogron, ewentualnie z innym rodzajem drobnych owoców.
przepis,fotoprzepis,winogrona czerwone,Delikatny chudy twaróg,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta
Składniki
Składniki
Delikatny chudy twaróg | 250 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier puder | 70 | gramów | |
cukier puder | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
winogrona czerwone | 150 | gramów |
Przepis
1.
winogrona czerwone 150 gramów • Delikatny chudy twaróg 250 gramów • cukier puder 70 gramów • jajka kurze 2 sztuki
Winogrona oczyszczamy i myjemy. Twaróg mieszamy z cukrem i jajkami.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001021/small/IMG_6869w.jpg)
2.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie rozpakowujemy i na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy czym zwiększymy troszkę jego wielkość. Potem je za pomocą wałka przekładamy na większą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001021/small/IMG_6870w.jpg)
3.
Na ciasto wylewamy rzadki wymieszany twaróg, nie aż całkowicie po brzegi. Na twarogu równomiernie rozsypujemy winogrona.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001021/small/IMG_6873w.jpg)
4.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 220°C 15 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001021/small/IMG_6874w.jpg)
5.
Po ostudzeniu ciasto kroimy, albo za pomocą kuchennych nożyczek po prostu poprzecinamy, na trójkąty.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001021/small/IMG_6892w.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001021/small/IMG_6897w.jpg)
Smacznego!