swiatwemnie.pl

Twarogowe ciasto z winogronami

     

Szybkie ciasto z francuskiego ciasta, twarogu i drobnego winogrona. Wymienione ciasto jest najsmaczniejsze z kwaśną odmianą winogron, ewentualnie z innym rodzajem drobnych owoców.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

winogrona czerwone 150 gramów  Delikatny chudy twaróg 250 gramów  cukier puder 70 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Winogrona oczyszczamy i myjemy. Twaróg mieszamy z cukrem i jajkami.

2. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie rozpakowujemy i na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy czym zwiększymy troszkę jego wielkość. Potem je za pomocą wałka przekładamy na większą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. 

Na ciasto wylewamy rzadki wymieszany twaróg, nie aż całkowicie po brzegi. Na twarogu równomiernie rozsypujemy winogrona.

4. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 220°C 15 minut.

5. 

Po ostudzeniu ciasto kroimy, albo za pomocą kuchennych nożyczek po prostu poprzecinamy, na trójkąty.

6. 

cukier puder

Przed podawaniem posypujemy przesianym cukrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się