Kruchy twarogowy ślimak
![Kruchy twarogowy ślimak](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001838/img_pl_4x3/kruchy-twarogowy-slimak_00180.jpg)
Znakomite twarogowe ciasto z francuskiego ciasta z dużą ilością nadzienia.
przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,twaróg mielony,rodzynki,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier puder | 100 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
masło | - | ||
rodzynki | 60 | gramów | |
twaróg granulowany | 250 | gramów | |
twaróg mielony | 125 | gramów | |
ziarna sezamu | - |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9414.jpg)
2.
twaróg granulowany 250 gramów • twaróg mielony 125 gramów • jajka kurze 1 sztuka • cukier puder 100 gramów
Do miski wkładamy obydwa rodzaje twarogu, dodajemy odcedzone rodzynki, jajko i cukier. Mieszamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9412.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9415.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9410.jpg)
5.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i wzdłuż przekrawamy na trzy paski.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9421.jpg)
6.
Na środek każdego paska rozdzielamy nadzienie, brzegi smarujemy jajkiem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9425.jpg)
7.
Pierwszy pas łączymy i układamy na kształt ślimaka w formie. Układamy łączniem na spód, jeśli wam nadzienie gdzieniegdzie wycieka, nie szkodzi, podczas pieczenia wszystko się połączy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9428.jpg)
8.
Za pierwszym pasem kładziemy drugi i trzeci pas na kształt ślimaka.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9430.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9434.jpg)
10.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001838/small/IMG_9436.jpg)
Smacznego!