PRZEPISY

Orzechowe serce

Orzechowe serce

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Tort pełen orzechów nie tylko na Walentynki.

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,mielone orzechy włoskie,mielone orzechy włoskie,śmietana do ubijania (30-33%),Torty,Walentynki

Torty

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

białko jajka

6

101

sztuk

kcal

cukier kryształ

20

81

gramów

kcal

cukier puder

180

699

gramów

kcal

czekolada

0

??

kcal

czekolada

25

129

gramów

kcal

masło

0

??

kcal

masło

180

1322

gramów

kcal

mielone orzechy włoskie

180

1214

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

300

144

mililitrów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

100

356

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

0

??

kcal

proszek do pieczenia

1.5

6

łyżeczki

kcal

rodzynki w czekoladzie

0

??

kcal

rum

25

60

mililitrów

kcal

skrobia kukurydziana

40

145

gramów

kcal

woda

20

0

mililitrów

kcal

śmietan-fix

7

25

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

200

622

mililitrów

kcal

żółtko jajka

6

342

sztuk

kcal

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 6 sztuk  cukier puder 100 gramów  woda 20 mililitrów  mielone orzechy włoskie 50 gramów

Żółtka mieszamy z cukrem i wodą. Dodajemy orzechy.

Żółtka mieszamy z cukrem i wodą. Dodajemy...

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki  białko jajka 6 sztuk

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, z białek ubijamy gęstą pianę.

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, z...

3. 

Mąkę i pianę z białek na przemian dodajemy do żółtek.

Mąkę i pianę z białek na przemian dodajemy do...

4. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto nalewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.

Ciasto nalewamy do formy wysmarowanej masłem i...

5. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C....

6. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  cukier kryształ 20 gramów  skrobia kukurydziana 40 gramów

Z mleka, cukru i skrobi kukurydzianej gotujemy gęsty budyń. Wystudzamy.

Z mleka, cukru i skrobi kukurydzianej gotujemy...

7. 

masło 180 gramów  cukier puder 80 gramów

W misce mieszamy miękkie masło z cukrem.

W misce mieszamy miękkie masło z cukrem....

8. 

rum 25 mililitrów

Masło mieszamy z budyniem i dodajemy rum.

Masło mieszamy z budyniem i dodajemy rum....

9. 

mielone orzechy włoskie 80 gramów

Dodajemy orzechy ...

Dodajemy orzechy ......

10. 

czekolada 25 gramów

... i roztopioną czekoladę.

... i roztopioną czekoladę....

11. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów  śmietan-fix 7 gramów

Na koniec do kremu dodajemy ubitą śmietanę ze śmietan fix.

Na koniec do kremu dodajemy ubitą śmietanę ze...

12. 

Upieczony spód w poprzek przekrawamy na połowę. Wierzchnią część odkładamy a na dolną smarujemy około 2/3 kremu. Na krem kładziemy górną część.

Upieczony spód w poprzek przekrawamy na połowę....

13. 

Całe serce smarujemy resztą kremu (również po bokach).

Całe serce smarujemy resztą kremu (również po...

14. 

mielone orzechy włoskie 50 gramów

Posypujemy orzechami.

Posypujemy orzechami....

15. 

czekolada  rodzynki w czekoladzie

Roztapiamy czekoladę i tort ozdabiamy. Do czekolady w garnuszku możemy dodać rodzynki w czekoladzie i też je użyć do ozdabiania.

Roztapiamy czekoladę i tort ozdabiamy. Do...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się