swiatwemnie.pl

Śmietanowy duo pucharek

Lekki śmietanowo-kakaowy deser z owocami i biszkoptami.

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Banan1sztuka
Biszkopty30sztuk
Borówki50gramów
Cukier puder3łyżki
Kakao proszek2łyżki
Kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)400gramów
Syrop owocowy6łyżek

1. 

biszkopty 9 sztuk  syrop owocowy 3 łyżki

Do pucharków wkładamy biszkopty i polewamy je syropem.

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 g  cukier puder 2 łyżki

Mieszamy śmietanę z cukrem i połowę rozdzielamy do pucharków.

3. 

banan 1 sztuka  biszkopty 3 sztuki  syrop owocowy 3 łyżki

Dodajemy pokrojony banan i kolejne biszkopty, które polewamy syropem.

4. 

kakao proszek 2 łyżki  cukier puder 1 łyżka

Do reszty śmietanowego kremu dodajemy kakao w proszku i troszkę cukru. Dobrze mieszamy.

5. 

Kakaowy krem rozdzielamy do pucharków.

6. 

biszkopty 18 sztuk  borówki 50 g

Na wierzch układamy biszkopty, delikatnie je zanurzamy i dodajemy owoce.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się