PRZEPISY

Twarogowy krem

Twarogowy krem

Prosty w przygotowaniu, szybki i smaczny twarogowy krem z budyniem waniliowym, bitą śmietaną i czekoladą.

przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),miękki twaróg 20% tłuszczu,Desery w pucharkach,Bezglutenowe

Desery w pucharkach

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku1sztuka
cukier puder4łyżki
cukier waniliowy2sztuki
czekolada do gotowania40gramów
miękki twaróg 20% tłuszczu500gramów
mleko półtłuste 1,5%½litra
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

miękki twaróg 20% tłuszczu 500 gramów

Miękki twaróg mieszamy w misce na gładko.

2. 

cukier waniliowy 2 sztuki  cukier puder 4 łyżki  budyń waniliowy w proszku 1 sztuka  mleko półtłuste 1,5% ½ litra

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy budyń.

3. 

Jeszcze ciepły budyń mieszamy z twarogiem.

4. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Po wystudzeniu dodajemy ubitą śmietanę.

5. 

czekolada do gotowania 40 gramów

Połowę gotowego kremu rozdzielamy do 6 - 8 pucharów, ilość pucharów zależy od ich wielkości. Krem polewamy cienką warstwą roztopionej czekolady. Następnie dopełniamy puchary resztą kremu i odstawiamy do wystudzenia. Gdy krem wystygnie, ozdabiamy go bitą śmietaną, startą czekoladą lub owocami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się