swiatwemnie.pl

Twarogowy krem

     

Prosty w przygotowaniu, szybki i smaczny twarogowy krem z budyniem waniliowym, bitą śmietaną i czekoladą.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

miękki twaróg 20% tłuszczu 500 g

Miękki twaróg mieszamy w misce na gładko.

2. 

cukier waniliowy 2 sztuki  cukier puder 4 łyżki  budyń waniliowy w proszku 1 sztuka  mleko półtłuste 1,5% ½ litra

Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy budyń.

3. 

Jeszcze ciepły budyń mieszamy z twarogiem.

4. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

Po wystudzeniu dodajemy ubitą śmietanę.

5. 

czekolada do gotowania 40 g

Połowę gotowego kremu rozdzielamy do 6 - 8 pucharów, ilość pucharów zależy od ich wielkości. Krem polewamy cienką warstwą roztopionej czekolady. Następnie dopełniamy puchary resztą kremu i odstawiamy do wystudzenia. Gdy krem wystygnie, ozdabiamy go bitą śmietaną, startą czekoladą lub owocami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się