swiatwemnie.pl

Twarogowo - kakaowe ciasto

    

Delikatne twarogowe nadzienie orzeźwione cytryną na kakaowym spodzie i mamy doskonałe proste ciasto.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. Kakaowe ciasto

mąka luksusowa pszenna T550 320 gramów  cukier kryształ 220 gramów  olej słonecznikowy 250 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki  kakao proszek 2 łyżki  proszek do pieczenia 3 łyżeczki

W głębokiej misce wszystkie wymienione składniki dokładnie mieszamy.

Kakaowe ciasto

2. Twarogowe nadzienie

twaróg mielony 250 gramów  twaróg granulowany 250 gramów  budyń waniliowy w proszku 38 gramów  jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki  sok z cytryny 50 mililitrów

W drugiej misce dobrze mieszamy składniki na nadzienie.

3. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na tort natłuszczamy masłem i posypujemy mąką.

4. 

Kakaowe ciasto wlewamy do formy.

5. 

Na wierzch łyżką kładziemy twarogowe nadzienie, ale nie aż po same brzegi.

6. 

yżką delikatnie nadzienie zamieszamy, aby po upieczeniu zrobił się marmurkowy efekt.

7. 

Pieczemy 45 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się