Twarogowo - kakaowe ciasto

Delikatne twarogowe nadzienie orzeźwione cytryną na kakaowym spodzie i mamy doskonałe proste ciasto.
przepis,fotoprzepis,kakao proszek,twaróg mielony,twaróg granulowany,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 38 135 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 220 885 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 4 242 | łyżki kcal | |
jajka kurze | 5 440 | sztuk kcal | |
kakao proszek | 2 62 | łyżki kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 250 160 | mililitrów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 320 1140 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 250 2248 | mililitrów kcal | |
proszek do pieczenia | 3 12 | łyżeczki kcal | |
sok z cytryny | 50 11 | mililitrów kcal | |
twaróg granulowany | 250 293 | gramów kcal | |
twaróg mielony | 250 298 | gramów kcal |
Przepis
1. Kakaowe ciasto
mąka luksusowa pszenna T550 320 gramów • cukier kryształ 220 gramów • olej słonecznikowy 250 mililitrów • mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów • jajka kurze 3 sztuki • kakao proszek 2 łyżki • proszek do pieczenia 3 łyżeczki
W głębokiej misce wszystkie wymienione składniki dokładnie mieszamy.

2. Twarogowe nadzienie
twaróg mielony 250 gramów • twaróg granulowany 250 gramów • budyń waniliowy w proszku 38 gramów • jajka kurze 2 sztuki • cukier kryształ 4 łyżki • sok z cytryny 50 mililitrów
W drugiej misce dobrze mieszamy składniki na nadzienie.

4.
Kakaowe ciasto wlewamy do formy.

5.
Na wierzch łyżką kładziemy twarogowe nadzienie, ale nie aż po same brzegi.

6.
Łyżką delikatnie nadzienie zamieszamy, aby po upieczeniu zrobił się marmurkowy efekt.

7.
Pieczemy 45 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!