Twarogowo - kakaowe ciasto
![Twarogowo - kakaowe ciasto](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001306/img_pl_4x3/twarogowo-kakaowe-ciasto_00180.jpg)
Delikatne twarogowe nadzienie orzeźwione cytryną na kakaowym spodzie i mamy doskonałe proste ciasto.
przepis,fotoprzepis,kakao proszek,twaróg mielony,twaróg granulowany,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 38 | gramów | |
cukier kryształ | 220 | gramów | |
cukier kryształ | 4 | łyżki | |
jajka kurze | 5 | sztuk | |
kakao proszek | 2 | łyżki | |
masło | - | ||
mleko tłuste 3,5% | 250 | mililitrów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 320 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
olej słonecznikowy | 250 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 3 | łyżeczki | |
sok z cytryny | 50 | mililitrów | |
twaróg granulowany | 250 | gramów | |
twaróg mielony | 250 | gramów |
Przepis
1. Kakaowe ciasto
mąka luksusowa pszenna T550 320 gramów • cukier kryształ 220 gramów • olej słonecznikowy 250 mililitrów • mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów • jajka kurze 3 sztuki • kakao proszek 2 łyżki • proszek do pieczenia 3 łyżeczki
W głębokiej misce wszystkie wymienione składniki dokładnie mieszamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001306/small/IMG_9407.jpg)
2. Twarogowe nadzienie
twaróg mielony 250 gramów • twaróg granulowany 250 gramów • budyń waniliowy w proszku 38 gramów • jajka kurze 2 sztuki • cukier kryształ 4 łyżki • sok z cytryny 50 mililitrów
W drugiej misce dobrze mieszamy składniki na nadzienie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001306/small/IMG_9408.jpg)
4.
Kakaowe ciasto wlewamy do formy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001306/small/IMG_9409.jpg)
5.
Na wierzch łyżką kładziemy twarogowe nadzienie, ale nie aż po same brzegi.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001306/small/IMG_9410.jpg)
6.
Łyżką delikatnie nadzienie zamieszamy, aby po upieczeniu zrobił się marmurkowy efekt.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001306/small/IMG_9411.jpg)
7.
Pieczemy 45 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001306/small/IMG_9412.jpg)
Smacznego!