swiatwemnie.pl

Wieprzowina na marchewkowym kremowym sosie

Smaczny obiad nie tylko dla dzieci. Podajemy z makaronem.

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Cebula150gramów
Kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)400gramów
Marchew200gramów
Mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t75020gramów
Olej słonecznikowy30mililitrów
Sól1.5łyżeczki
Udo wieprzowe600gramów
Woda200mililitrów

1. 

cebula 150 g  olej słonecznikowy 30 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

Udo wieprzowe 600 g  marchew 200 g

Wieprzowe mięso myjemy i kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy i myjemy.

3. 

woda 200 ml  sól 1.5 łyżeczki

Mięso z marchewką dodajemy do cebuli i chwilkę smażymy. Dolewamy wodę, dodajemy sól (dla dzieci solimy mniej albo w ogóle) i dusimy pod pokrywką do miękkości mięsa.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 20 g  mleko półtłuste 1,5% 200 ml

W mleku mieszamy mąkę.

5. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 g

Marchewkę wyciągamy z garnka, dodajemy zawiesinę i zagotowujemy. Garnek odstawiamy z ognia i dodajemy śmietanę.

6. 

Marchewkę miksujemy ...

7. 

... i dodajemy do mięsa.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się