swiatwemnie.pl

Smażone filety z kurczaka

     

Klasyczne filety z kurczaka podajemy z ziemniaczanym puree, ziemniaczaną sałatką, ryżem ... albo tylko z chlebem i ogórkiem.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. Filety z kurczaka

piersi z kurczaka 1000 g

Piersi z kurczaka przekrawamy na połowę i lekko wyklepujemy.

Filety z kurczaka

2. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 50 ml  sól  mąka chlebowa pszenna T750  bułka tarta

Jajka roztrzepujemy z mlekiem i solą. Przygotowujemy sobie mąkę i bułkę tartą. Mięso z kurczaka solimy.

3. 

Filet obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.

4. 

olej słonecznikowy

Na patelni rozgrzewamy olej i filety smażymy 10 minut pod przykryciem, odkrywamy, przewracamy kotlety i smażymy na drugiej stronie 10 minut. Po otoczeniu filetów patelnię już nie przykrywamy przykrywką.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się