swiatwemnie.pl

Pstrąg na pieczarkach

    

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

masło1łyżka
mąka chlebowa pszenna T75030gramów
oliwa70mililitrów
pieczarki200gramów
pstrąg2sztuki
sok z cytryny1łyżka

1. Przygotowanie pstrągów

pstrąg 2 sztuki

Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą. Usuwamy skrzela, wewnątrz i na zewnątrz solimy i pieprzymy.

Przygotowanie pstrągów

2. Panierujemy i smażymy

mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów  oliwa 70 mililitrów

Panierujemy w mące i smażymy na oleju z obydwóch stron.

Panierujemy i smażymy

3. Kroimy pieczarki

pieczarki 200 gramów

Pieczarki kroimy na plasterki.

Kroimy pieczarki

4. Dusimy

sok z cytryny 1 łyżka  masło 1 łyżka

Na patelnię dajemy masło, plasterki pieczarek i skrapiamy sokiem z cytryny. Razem powoli dusimy 8 minut. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Dusimy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się