PRZEPISY

Piernikowy chlebek z żytniej mąki

Piernikowy chlebek z żytniej mąki

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Proste, pachnące ciasto.

przepis,fotoprzepis,mąka żytnia chlebowa,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta  

Składniki

Składniki

cukier trzcinowy

100

396

gramów

kcal

dżem morelowy

3

108

łyżki

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

masło

0

??

kcal

migdały płatki

0

??

kcal

miód

2

99

łyżki

kcal

mleko tłuste 3,5%

300

192

mililitrów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

0

??

kcal

mąka żytnia chlebowa

250

770

gramów

kcal

olej słonecznikowy

3

405

łyżki

kcal

proszek do pieczenia

1

4

łyżeczka

kcal

przyprawa do pierników

2

20

łyżeczki

kcal

rodzynki

100

284

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy mąką.

Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy...

2. 

mąka żytnia chlebowa 250 gramów  cukier trzcinowy 100 gramów  miód 2 łyżki  jajka kurze 1 sztuka  mleko tłuste 3,5% 300 mililitrów  przyprawa do pierników 2 łyżeczki  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  olej słonecznikowy 3 łyżki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i mieszamy razem aż ciasto będzie gładkie.

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej...

3. 

rodzynki 100 gramów

Dodajemy umyte rodzynki i mieszamy.

Dodajemy umyte rodzynki i mieszamy....

4. 

Ciasto wylewamy do formy.

Ciasto wylewamy do formy....

5. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C....

6. 

dżem morelowy 3 łyżki

Wykałaczką sprawdzamy czy ciasto jest upieczone. Dżem morelowy rozgotowujemy,...

Wykałaczką sprawdzamy czy ciasto jest upieczone....

7. 

migdały płatki

...chlebek nim smarujemy i posypujemy płatkami migdałowymi.

...chlebek nim smarujemy i posypujemy płatkami...

8. 

Ostudzone ciasto kroimy.

Ostudzone ciasto kroimy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się