Piernikowy chlebek z żytniej mąki

Proste, pachnące ciasto.
przepis,fotoprzepis,mąka żytnia chlebowa,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›Składniki
Składniki
| cukier trzcinowy | 100 396 | gramów kcal | |
| dżem morelowy | 3 108 | łyżki kcal | |
| jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
| masło | 0 ?? | kcal | |
| migdały płatki | 0 ?? | kcal | |
| miód | 2 99 | łyżki kcal | |
| mleko tłuste 3,5% | 300 192 | mililitrów kcal | |
| mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
| mąka żytnia chlebowa | 250 770 | gramów kcal | |
| olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
| proszek do pieczenia | 1 4 | łyżeczka kcal | |
| przyprawa do pierników | 2 20 | łyżeczki kcal | |
| rodzynki | 100 284 | gramów kcal |
Przepis

2.
mąka żytnia chlebowa 250 gramów • cukier trzcinowy 100 gramów • miód 2 łyżki • jajka kurze 1 sztuka • mleko tłuste 3,5% 300 mililitrów • przyprawa do pierników 2 łyżeczki • proszek do pieczenia 1 łyżeczka • olej słonecznikowy 3 łyżki
Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i mieszamy razem aż ciasto będzie gładkie.


4.
Ciasto wylewamy do formy.

5.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C.

6.
dżem morelowy 3 łyżki
Wykałaczką sprawdzamy czy ciasto jest upieczone. Dżem morelowy rozgotowujemy,...


8.
Ostudzone ciasto kroimy.

Smacznego!























