PRZEPISY

Piernikowe ciasto

Piernikowe ciasto

Przejrzysty przepis na przygotowanie fantastycznego ciasta o piernikowym smaku.

przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,mąka luksusowa pszenna T550,kakao proszek,przyprawa do pierników,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

cukier puder300gramów
cynamon mielony1łyżeczka
czekolada do gotowania-
jajka kurze2sztuki
kakao proszek2łyżki
masło-
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550400gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy100mililitrów
powidło według własnego wyboru2łyżki
powidło według własnego wyboru-
przyprawa do pierników1sztuka

 

Przepis

1. 

mąka luksusowa pszenna T550 400 gramów  cukier puder 300 gramów  jajka kurze 2 sztuki  olej słonecznikowy 100 mililitrów  powidło według własnego wyboru 2 łyżki  cynamon mielony 1 łyżeczka  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  kakao proszek 2 łyżki  przyprawa do pierników 1 sztuka

Wszystkie składniki dajemy do miski i razem dobrze mieszamy.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550  masło

Natłuszczamy i mąką posypujemy większą blachę.

3. 

Ciasto wylewamy na blachę.

4. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35-40 minut.

5. 

powidło według własnego wyboru  czekolada do gotowania

Po upieczeniu jeszcze gorący smarujemy powidłem i odstawiamy do ostudzenia a potem polewamy czekoladową polewą.

6. 

Piernik kroimy, ozdabiamy i możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie