PRZEPISY

Bananowy koktajl z błonnikiem

Bananowy koktajl z błonnikiem

Zdrowe smaczne śniadanie. Napój wam doda dużo wapnia, magnezu i błonnika. Nasyci was na długi czas. Dlatego jest dobry dla tych którzy chcieliby mieć te parę kilo mniej, pod warunkiem że nie zapijecie nim trzy buchty z dżemem :)

przepis,fotoprzepis,banan,błonnik rozpuszczalny Psyllium,Koktajle mleczne,Bezglutenowe

Koktajle mleczne

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

banan240gramów
błonnik rozpuszczalny Psyllium1łyżka
cukier cynamonowy½łyżeczki
miód15gramów
mleko półtłuste 1,5%400mililitrów

 

Przepis

1. 

banan 240 gramów  miód 15 gramów  cukier cynamonowy ½ łyżeczki

Banany obieramy. Z jednego banana odkrawamy dwa podłużne kółeczka i posypujemy je cynamonowym cukrem. Resztę bananów kroimy i wkładamy je do miksera. Dodajemy jedną stołową łyżkę miodu.

2. 

mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  błonnik rozpuszczalny Psyllium 1 łyżka

Wlewamy mleko i wsypujemy płaską łyżkę błonnika. Mikser włączamy i na najwyższych obrotach miksujemy na pianę.

3. 

Koktajl wlewamy do wysokich szklanek o objętości około 350 ml. Ozdabiamy cynamonowym plastrem banana i serwujemy ze słomką. Powolnym piciem napoju przez słomkę nie tylko będziemy się rozkoszować jego smakiem ale także odczujemy wyraźniejsze poczucie nasycenia.

4. Wartość energetyczna porcji

240 kcal

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie