swiatwemnie.pl

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

    

Puszyste muffiny w koszyczkach pełne smacznych bananów i truskawek.

Pichcił

Ilość porcji

17

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

banan1sztuka
bułka tarta2łyżki
cukier puder100gramów
cukier waniliowy15gramów
jajka kurze5sztuk
mąka luksusowa pszenna T5502łyżki
orzechy mielone mix100gramów
skórka z cytryny2łyżeczki
truskawki100gramów

1. 

jajka kurze 5 sztuk  cukier puder 100 gramów  cukier waniliowy 15 gramów

Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

2. 

orzechy mielone mix 100 gramów  skórka z cytryny 2 łyżeczki  mąka luksusowa pszenna T550 2 łyżki  bułka tarta 2 łyżki

Dodajemy zmielone orzechy (migdały z orzechami laskowymi), startą skórkę z cytryny, bułkę tartą i mąkę. Mieszamy.

3. 

Do ciasta delikatnie dodajemy pianę ubitą z białek jajek.

4. 

banan 1 sztuka  truskawki 100 gramów

Blachę na muffiny z ułożonymi na niej papierowymi foremkami wypełniamy ciastem. Do każdej muffinki dodajemy kawałek banana i truskawki tak aby wierzch tworzyło tylko ciasto. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy połówkami świeżych truskawek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się