swiatwemnie.pl

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

Puszyste muffiny w koszyczkach pełne smacznych bananów i truskawek.

 

Ilość porcji: 17

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:    

 

 
 
Banan1sztuka
Bułka tarta2łyżki
Cukier puder100gramów
Cukier waniliowy15gramów
Jajka kurze5sztuk
Mąka luksusowa pszenna t5502łyżki
Orzechy mielone mix100gramów
Skórka z cytryny2łyżeczki
Truskawki100gramów

1. 

jajka kurze 5 sztuk  cukier puder 100 g  cukier waniliowy 15 g

Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

2. 

orzechy mielone mix 100 g  skórka z cytryny 2 łyżeczki  mąka luksusowa pszenna T550 2 łyżki  bułka tarta 2 łyżki

Dodajemy zmielone orzechy (migdały z orzechami laskowymi), startą skórkę z cytryny, bułkę tartą i mąkę. Mieszamy.

3. 

Do ciasta delikatnie dodajemy pianę ubitą z białek jajek.

4. 

banan 1 sztuka  truskawki 100 g

Blachę na muffiny z ułożonymi na niej papierowymi foremkami wypełniamy ciastem. Do każdej muffinki dodajemy kawałek banana i truskawki tak aby wierzch tworzyło tylko ciasto. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy połówkami świeżych truskawek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się