PRZEPISY

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Puszyste muffiny w koszyczkach pełne smacznych bananów i truskawek.

przepis,fotoprzepis,banan,truskawki,Muffiny,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

17

Masa porcji

45 g

Energia porcji

111 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

banan

1

86

sztuka

kcal

bułka tarta

2

112

łyżki

kcal

cukier puder

100

388

gramów

kcal

cukier waniliowy

15

55

gramów

kcal

jajka kurze

5

440

sztuk

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

2

107

łyżki

kcal

orzechy mielone mix

100

650

gramów

kcal

skórka z cytryny

2

8

łyżeczki

kcal

truskawki

100

43

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

jajka kurze 5 sztuk  cukier puder 100 gramów  cukier waniliowy 15 gramów

Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i...

2. 

orzechy mielone mix 100 gramów  skórka z cytryny 2 łyżeczki  mąka luksusowa pszenna T550 2 łyżki  bułka tarta 2 łyżki

Dodajemy zmielone orzechy (migdały z orzechami laskowymi), startą skórkę z cytryny, bułkę tartą i mąkę. Mieszamy.

Dodajemy zmielone orzechy (migdały z orzechami...

3. 

Do ciasta delikatnie dodajemy pianę ubitą z białek jajek.

Do ciasta delikatnie dodajemy pianę ubitą z...

4. 

banan 1 sztuka  truskawki 100 gramów

Blachę na muffiny z ułożonymi na niej papierowymi foremkami wypełniamy ciastem. Do każdej muffinki dodajemy kawałek banana i truskawki tak aby wierzch tworzyło tylko ciasto. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy połówkami świeżych truskawek.

Blachę na muffiny z ułożonymi na niej...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się