PRZEPISY

Jogurtowe muffiny

Jogurtowe muffiny

Przepis na szybkie przygotowanie miękkich i soczystych muffin.

przepis,fotoprzepis,biały jogurt,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

biały jogurt250mililitrów
cukier kryształ100gramów
jajka kurze2sztuki
masło120gramów
mąka luksusowa pszenna T550280gramów
proszek do pieczenia8gramów

 

Przepis

1. 

masło 120 gramów

Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 100 gramów

Jajka ubijamy razem z cukrem.

3. 

biały jogurt 250 mililitrów  mąka luksusowa pszenna T550 280 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

Podczas ubijania dodajemy roztopione masło, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

4. 

Wyrabiamy gęściejsze ciasto.

5. 

Papilotki na muffiny wkładamy do blachy na muffiny. Każdą papilotkę napełniamy 2 łyżkami ciasta. Wedle smaku dodajemy kawałki czekolady, albo suszone owoce.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie