swiatwemnie.pl

Jogurtowe muffiny

Jogurtowe muffiny

    

Przepis na szybkie przygotowanie miękkich i soczystych muffin.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:  Muffiny  

 

1. 

masło 120 gramów

Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 100 gramów

Jajka ubijamy razem z cukrem.

3. 

biały jogurt 250 mililitrów  mąka luksusowa pszenna T550 280 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

Podczas ubijania dodajemy roztopione masło, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

4. 

Wyrabiamy gęściejsze ciasto.

5. 

Papilotki na muffiny wkładamy do blachy na muffiny. Każdą papilotkę napełniamy 2 łyżkami ciasta. Wedle smaku dodajemy kawałki czekolady, albo suszone owoce.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

biały jogurt250mililitrów
cukier kryształ100gramów
jajka kurze2sztuki
masło120gramów
mąka luksusowa pszenna T550280gramów
proszek do pieczenia8gramów

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się