Jogurtowe muffiny
Przepis na szybkie przygotowanie miękkich i soczystych muffin.
przepis,fotoprzepis,biały jogurt,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny
Składniki
Składniki
biały jogurt | 250 | mililitrów | |
cukier kryształ | 100 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
masło | 120 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 280 | gramów | |
proszek do pieczenia | 8 | gramów |
Przepis
3.
biały jogurt 250 mililitrów • mąka luksusowa pszenna T550 280 gramów • proszek do pieczenia 8 gramów
Podczas ubijania dodajemy roztopione masło, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
4.
Wyrabiamy gęściejsze ciasto.
5.
Papilotki na muffiny wkładamy do blachy na muffiny. Każdą papilotkę napełniamy 2 łyżkami ciasta. Wedle smaku dodajemy kawałki czekolady, albo suszone owoce.
6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!