Jogurtowe muffiny

Przepis na szybkie przygotowanie miękkich i soczystych muffin.
przepis,fotoprzepis,biały jogurt,Muffiny
Muffiny
Pichcił
Ilość porcji
16
Masa porcji
55 g
Energia porcji
165 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Kategorie
Muffiny ›Składniki
Składniki
biały jogurt | 250 168 | mililitrów kcal | |
cukier kryształ | 100 402 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
masło | 120 881 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 280 997 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 8 6 | gramów kcal |
Przepis


3.
biały jogurt 250 mililitrów • mąka luksusowa pszenna T550 280 gramów • proszek do pieczenia 8 gramów
Podczas ubijania dodajemy roztopione masło, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

4.
Wyrabiamy gęściejsze ciasto.

5.
Papilotki na muffiny wkładamy do blachy na muffiny. Każdą papilotkę napełniamy 2 łyżkami ciasta. Wedle smaku dodajemy kawałki czekolady, albo suszone owoce.

6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!