swiatwemnie.pl

Kakaowe muffiny z czekoladą

    

Wspaniałe muffiny pełne białej i gorzkiej czekolady.

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

biała czekolada100gramów
cukier kryształ60gramów
czekolada 70%150gramów
jajka kurze1sztuka
kakao proszek50gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
olej rzepakowy80mililitrów
proszek do pieczenia2łyżeczki
soda oczyszczona½łyżeczki
zsiadłe mleko 3,6%330mililitrów

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  kakao proszek 50 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  soda oczyszczona ½ łyżeczki

W misce mieszamy wszystkie składniki.

2. 

zsiadłe mleko 3,6% 330 mililitrów  olej rzepakowy 80 mililitrów  cukier kryształ 60 gramów  jajka kurze 1 sztuka

W drugiej misce do zsiadłego mleka dodajemy ubijając jajko, dodajemy olej i cukier.

3. 

Suchą mieszankę wsypujemy do mokrej.

4. 

Wszystko razem trochę ubijamy.

5. 

biała czekolada 100 gramów  czekolada 70% 150 gramów

Czekoladę łamiemy, wsypujemy do ciasta i mieszamy.

6. 

Do formy na pieczenie wkładamy papierowe koszyczki na muffiny i napełniamy je ciastem.

7. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się