Kakaowe muffiny z czekoladą
Wspaniałe muffiny pełne białej i gorzkiej czekolady.
przepis,fotoprzepis,kakao proszek,biała czekolada,czekolada 70%,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›
Składniki
Składniki
biała czekolada | 100 | gramów | |
cukier kryształ | 60 | gramów | |
czekolada 70% | 150 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kakao proszek | 50 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 | gramów | |
olej rzepakowy | 80 | mililitrów | |
proszek do pieczenia | 2 | łyżeczki | |
soda oczyszczona | ½ | łyżeczki | |
zsiadłe mleko 3,6% | 330 | mililitrów |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów • kakao proszek 50 gramów • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • soda oczyszczona ½ łyżeczki
W misce mieszamy wszystkie składniki.
2.
zsiadłe mleko 3,6% 330 mililitrów • olej rzepakowy 80 mililitrów • cukier kryształ 60 gramów • jajka kurze 1 sztuka
W drugiej misce do zsiadłego mleka dodajemy ubijając jajko, dodajemy olej i cukier.
3.
Suchą mieszankę wsypujemy do mokrej.
4.
Wszystko razem trochę ubijamy.
5.
biała czekolada 100 gramów • czekolada 70% 150 gramów
Czekoladę łamiemy, wsypujemy do ciasta i mieszamy.
6.
Do formy na pieczenie wkładamy papierowe koszyczki na muffiny i napełniamy je ciastem.
7.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!