Kakaowe muffiny z czekoladą

Wspaniałe muffiny pełne białej i gorzkiej czekolady.
przepis,fotoprzepis,kakao proszek,biała czekolada,czekolada 70%,Muffiny
Muffiny
Pichcił
Ilość porcji
14
Masa porcji
75 g
Energia porcji
249 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Muffiny ›Składniki
Składniki
biała czekolada | 100 539 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 60 242 | gramów kcal | |
czekolada 70% | 150 840 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
kakao proszek | 50 153 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 694 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 80 720 | mililitrów kcal | |
proszek do pieczenia | 2 8 | łyżeczki kcal | |
soda oczyszczona | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
zsiadłe mleko 3,6% | 330 198 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów • kakao proszek 50 gramów • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • soda oczyszczona ½ łyżeczki
W misce mieszamy wszystkie składniki.

2.
zsiadłe mleko 3,6% 330 mililitrów • olej rzepakowy 80 mililitrów • cukier kryształ 60 gramów • jajka kurze 1 sztuka
W drugiej misce do zsiadłego mleka dodajemy ubijając jajko, dodajemy olej i cukier.

3.
Suchą mieszankę wsypujemy do mokrej.

4.
Wszystko razem trochę ubijamy.

5.
biała czekolada 100 gramów • czekolada 70% 150 gramów
Czekoladę łamiemy, wsypujemy do ciasta i mieszamy.

6.
Do formy na pieczenie wkładamy papierowe koszyczki na muffiny i napełniamy je ciastem.

7.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!