PRZEPISY

Nie pieczone czekoladowe ciasteczka

Nie pieczone czekoladowe ciasteczka

Prosty i szybki przepis na przygotowanie czekoladowego smakołyku z biszkoptami.

przepis,fotoprzepis,biszkopty,biszkopty,mielone orzechy włoskie,czekolada do gotowania,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka1sztuka
biszkopty200gramów
biszkopty-
cukier puder60gramów
cukier puder4łyżki
cukier waniliowy1sztuka
czarna kawa1łyżeczka
czekolada do gotowania100gramów
masło180gramów
mielone orzechy włoskie200gramów
polewa czekoladowa-
powidło porzeczkowe2łyżki
woda0.2litra

 

Przepis

1. 

biszkopty 200 gramów  mielone orzechy włoskie 200 gramów  cukier waniliowy 1 sztuka  cukier puder 60 gramów  masło 100 gramów  czekolada do gotowania 100 gramów  białko jajka 1 sztuka  powidło porzeczkowe 2 łyżki

Rozkruszone biszkopty, mielone orzechy, waniliowy cukier i cukier puder, roztopioną czekoladę, dżem, białko, rum i masło razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Zapakowujemy do woreczka foliowego i na około godzinę wkładamy do lodówki.

2. 

Odleżane ciasto rozwałkowujemy na pocukrzonej stolnicy albo między foliami na grubość około 1,5 cm i wykrawamy kostki (4x4cm), albo różne kształty tak, aby były troszkę większe niż biszkopty.

3. 

masło 80 gramów  cukier puder 4 łyżki  polewa czekoladowa

Wierzch wykrojonego ciasta maczamy w roztopionej czekoladzie i na środek nakładamy troszkę kremu, który przygotowujemy następująco: masło z cukrem ubijamy na gładko.

4. 

biszkopty  czarna kawa 1 łyżeczka  woda 0.2 litra

Gotujemy kawę, w której na sekundę maczamy biszkopty i umieszczamy je na kremie na czekoladowym spodzie.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się