swiatwemnie.pl

Jajecznica ze śmietaną

Przepis na delikatną jajecznicę na maśle ze śmietaną.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

jajka kurze 5 sztuk  masło 40 g  szczypiorek

Na patelni na małym ogniu mieszamy jajka z masłem. Dodajemy na drobno pokrojony szczypiorek.

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 1 łyżka

Gdy masa zmieni ciekłą konsystencję na kremową, dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy.

3. 

chleb 1 sztuka

Podajemy na opieczonej kromce chleba z grillowanymi warzywami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się