swiatwemnie.pl

Jajecznica ze śmietaną

     

Przepis na delikatną jajecznicę na maśle ze śmietaną.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

jajka kurze 5 sztuk  masło 40 g  szczypiorek

Na patelni na małym ogniu mieszamy jajka z masłem. Dodajemy na drobno pokrojony szczypiorek.

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 1 łyżka

Gdy masa zmieni ciekłą konsystencję na kremową, dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy.

3. 

chleb 1 sztuka

Podajemy na opieczonej kromce chleba z grillowanymi warzywami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się