Jajecznica ze śmietaną
Przepis na delikatną jajecznicę na maśle ze śmietaną.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,szczypiorek,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Śniadania z jajek
Śniadania z jajek
Składniki
Składniki
chleb | 1 | sztuka | |
jajka kurze | 5 | sztuk | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 1 | łyżka | |
masło | 40 | gramów | |
szczypiorek | - |
Przepis
1.
jajka kurze 5 sztuk • masło 40 gramów • szczypiorek
Na patelni na małym ogniu mieszamy jajka z masłem. Dodajemy na drobno pokrojony szczypiorek.
2.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 1 łyżka
Gdy masa zmieni ciekłą konsystencję na kremową, dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy.
Smacznego!