swiatwemnie.pl

Imbirowa herbata z czarnym pieprzem

    

Silna, ostra herbata, dobra do picia podczas chrypki i przeziębienia. To naturalne wsparcie dla szybszego wyzdrowienia pijemy dwa razy dziennie.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

czarny pieprz mielony2szczypty
korzeń imbiru15gramów
miód1łyżka
mięta1.5grama
sok z cytryny30mililitrów

1. 

mięta 1.5 grama  korzeń imbiru 15 gramów  czarny pieprz mielony 2 szczypty  miód 1 łyżka  sok z cytryny 30 mililitrów

Do garnuszka o objętości 4 dcl wsypujemy suszoną, albo nasiekaną świeżą miętę. Dodajemy obrany, na grubo starty imbir. Zioło i korzeń zalewamy gorącą wodą i wsypujemy pieprz. Parzymy 10 minut, dodajemy sok z cytryny albo z pomarańczy i łyżeczkę miodu. Podczas parzenia składniki opadną nam na dno garnuszka a herbatę możemy małymi łyczkami zacząć pić.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się