Imbirowa herbata z czarnym pieprzem
Silna, ostra herbata, dobra do picia podczas chrypki i przeziębienia. To naturalne wsparcie dla szybszego wyzdrowienia pijemy dwa razy dziennie.
przepis,fotoprzepis,korzeń imbiru,czarny pieprz mielony,Syropy i herbaty,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Syropy i herbaty
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | 2 | szczypty | |
korzeń imbiru | 15 | gramów | |
miód | 1 | łyżka | |
mięta | 1.5 | grama | |
sok z cytryny | 30 | mililitrów |
Przepis
1.
mięta 1.5 grama • korzeń imbiru 15 gramów • czarny pieprz mielony 2 szczypty • miód 1 łyżka • sok z cytryny 30 mililitrów
Do garnuszka o objętości 4 dcl wsypujemy suszoną, albo nasiekaną świeżą miętę. Dodajemy obrany, na grubo starty imbir. Zioło i korzeń zalewamy gorącą wodą i wsypujemy pieprz. Parzymy 10 minut, dodajemy sok z cytryny albo z pomarańczy i łyżeczkę miodu. Podczas parzenia składniki opadną nam na dno garnuszka a herbatę możemy małymi łyczkami zacząć pić.
Smacznego!