swiatwemnie.pl

Gotowana wędzona karkówka

     

Podstawowe kroki przy gotowaniu wędzonego mięsa nadającego się do różnych dań na ciepło. Konsumujemy na ciepło i zimno, z musztardą i chrzanem.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

 

1. Przygotowanie i gotowanie

wieprzowa wędzona karkówka  1 kg

Karkówkę myjemy. Wkładamy do zimnej wody i pod pokrywką gotujemy 90 minut.

Przygotowanie i gotowanie

2. 

Odstawiamy do wystudzenia, kroimy na plasterki, według potrzeby grubsze przy serwowaniu dań na gęsto, albo cieńsze plasterki przy podawaniu na zimno.

3. Użycie wywaru

Wywar z wędzonego gotowanego mięsa możemy użyć na przygotowanie różnych smacznych zup z roślin strączkowych.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się