swiatwemnie.pl

Gotowana wędzona karkówka

Podstawowe kroki przy gotowaniu wędzonego mięsa nadającego się do różnych dań na ciepło. Konsumujemy na ciepło i zimno, z musztardą i chrzanem.

 

Czas przygotowania: 1 h. 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Przygotowanie i gotowanie

wieprzowa wędzona karkówka  1 kg

Karkówkę myjemy. Wkładamy do zimnej wody i pod pokrywką gotujemy 90 minut.

Przygotowanie i gotowanie

2. 

Odstawiamy do wystudzenia, kroimy na plasterki, według potrzeby grubsze przy serwowaniu dań na gęsto, albo cieńsze plasterki przy podawaniu na zimno.

3. Użycie wywaru

Wywar z wędzonego gotowanego mięsa możemy użyć na przygotowanie różnych smacznych zup z roślin strączkowych.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się