PRZEPISY

Migdałowo mascarpone rurki

Migdałowo mascarpone rurki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Wspaniałe kremowe rurki z francuskiego ciasta.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,migdały mielone,mascarpone,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

cukier puder

50

194

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

krokant z migdałów

0

??

kcal

likier jajeczny

2

69

łyżki

kcal

mascarpone

250

968

gramów

kcal

masło

0

??

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

migdały mielone

50

288

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

100

311

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kroimy na paski o szerokości 2 cm.

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i...

2. 

masło

Metalowe rurki smarujemy masłem.

Metalowe rurki smarujemy masłem....

3. 

Częściowym przekładaniem owijamy pas ciasta wokół rurki.

Częściowym przekładaniem owijamy pas ciasta...

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem...

Układamy na blachę wyłożoną papierem do...

5. 

krokant z migdałów

...posypujemy migdałowym krokantem.

...posypujemy migdałowym krokantem....

6. 

Pieczemy 15 minut w temperaturze 220°C. Upieczone rurki jeszcze ciepłe ściągamy z foremek.

Pieczemy 15 minut w temperaturze 220°C. Upieczone...

7. 

masło 50 gramów  cukier puder 50 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy...

8. 

migdały mielone 50 gramów

Dodajemy migdały i mieszamy.

Dodajemy migdały i mieszamy....

9. 

likier jajeczny 2 łyżki

Dodajemy jajeczny likier,...

Dodajemy jajeczny likier,......

10. 

mascarpone 250 gramów

...mascarpone...

...mascarpone......

11. 

śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów

...i ubitą śmietanę. Krem wkładamy na pół godziny do lodówki, aby delikatnie stężał.

...i ubitą śmietanę. Krem wkładamy na pół...

12. 

Potem krem wkładamy do rękawa cukierniczego.

Potem krem wkładamy do rękawa cukierniczego....

13. 

Napełniamy nim rurki.

Napełniamy nim rurki....

14. 

Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i możemy podawać.

Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się