Migdałowo mascarpone rurki

Wspaniałe kremowe rurki z francuskiego ciasta.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,migdały mielone,mascarpone,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
cukier puder | 50 194 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
krokant z migdałów | 0 ?? | kcal | |
likier jajeczny | 2 69 | łyżki kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
migdały mielone | 50 288 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 100 311 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kroimy na paski o szerokości 2 cm.


3.
Częściowym przekładaniem owijamy pas ciasta wokół rurki.

4.
jajka kurze 1 sztuka
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem...


6.
Pieczemy 15 minut w temperaturze 220°C. Upieczone rurki jeszcze ciepłe ściągamy z foremek.

7.
masło 50 gramów • cukier puder 50 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.




11.
śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów
...i ubitą śmietanę. Krem wkładamy na pół godziny do lodówki, aby delikatnie stężał.

12.
Potem krem wkładamy do rękawa cukierniczego.

13.
Napełniamy nim rurki.

14.
Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i możemy podawać.

Smacznego!