Migdałowo mascarpone rurki
Wspaniałe kremowe rurki z francuskiego ciasta.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,migdały mielone,mascarpone,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier puder | 50 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
krokant z migdałów | - | ||
likier jajeczny | 2 | łyżki | |
mascarpone | 250 | gramów | |
masło | - | ||
masło | 50 | gramów | |
migdały mielone | 50 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 100 | mililitrów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kroimy na paski o szerokości 2 cm.
3.
Częściowym przekładaniem owijamy pas ciasta wokół rurki.
4.
jajka kurze 1 sztuka
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem...
6.
Pieczemy 15 minut w temperaturze 220°C. Upieczone rurki jeszcze ciepłe ściągamy z foremek.
7.
masło 50 gramów • cukier puder 50 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.
11.
śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów
...i ubitą śmietanę. Krem wkładamy na pół godziny do lodówki, aby delikatnie stężał.
12.
Potem krem wkładamy do rękawa cukierniczego.
13.
Napełniamy nim rurki.
14.
Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i możemy podawać.
Smacznego!