PRZEPISY

Migdałowo mascarpone rurki

Migdałowo mascarpone rurki

Wspaniałe kremowe rurki z francuskiego ciasta.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,migdały mielone,mascarpone,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie275gramów
cukier puder50gramów
jajka kurze1sztuka
krokant z migdałów-
likier jajeczny2łyżki
mascarpone250gramów
masło-
masło50gramów
migdały mielone50gramów
śmietana do ubijania (30-33%)100mililitrów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kroimy na paski o szerokości 2 cm.

2. 

masło

Metalowe rurki smarujemy masłem.

3. 

Częściowym przekładaniem owijamy pas ciasta wokół rurki.

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem...

5. 

krokant z migdałów

...posypujemy migdałowym krokantem.

6. 

Pieczemy 15 minut w temperaturze 220°C. Upieczone rurki jeszcze ciepłe ściągamy z foremek.

7. 

masło 50 gramów  cukier puder 50 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

8. 

migdały mielone 50 gramów

Dodajemy migdały i mieszamy.

9. 

likier jajeczny 2 łyżki

Dodajemy jajeczny likier,...

10. 

mascarpone 250 gramów

...mascarpone...

11. 

śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów

...i ubitą śmietanę. Krem wkładamy na pół godziny do lodówki, aby delikatnie stężał.

12. 

Potem krem wkładamy do rękawa cukierniczego.

13. 

Napełniamy nim rurki.

14. 

Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie