swiatwemnie.pl

Migdałowo mascarpone rurki

     

Wspaniałe kremowe rurki z francuskiego ciasta.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

ciasto francuskie 275 g

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kroimy na paski o szerokości 2 cm.

2. 

masło

Metalowe rurki smarujemy masłem.

3. 

Częściowym przekładaniem owijamy pas ciasta wokół rurki.

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem...

5. 

krokant z migdałów

...posypujemy migdałowym krokantem.

6. 

Pieczemy 15 minut w temperaturze 220°C. Upieczone rurki jeszcze ciepłe ściągamy z foremek.

7. 

masło 50 g  cukier puder 50 g

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

8. 

migdały mielone 50 g

Dodajemy migdały i mieszamy.

9. 

likier jajeczny 2 łyżki

Dodajemy jajeczny likier,...

10. 

mascarpone 250 g

...mascarpone...

11. 

śmietana do ubijania (30-33%) 100 ml

...i ubitą śmietanę. Krem wkładamy na pół godziny do lodówki, aby delikatnie stężał.

12. 

Potem krem wkładamy do rękawa cukierniczego.

13. 

Napełniamy nim rurki.

14. 

Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się