PRZEPISY

Kasztanowe języczki

Kasztanowe języczki

przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,czekolada 85%,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

biszkopty50gramów
cukier waniliowy8gramów
czekolada 85%70gramów
kasztanowe puree250gramów
masło50gramów
rum3łyżki

 

Przepis

1. Przygotowanie masy kasztanowej

kasztanowe puree 250 gramów  rum 3 łyżki  masło 50 gramów

Kasztanowe puree rozmrażamy w misce. Dodajemy rum i kawałki masła.

2. Przygotowanie ciasta

biszkopty 50 gramów  cukier waniliowy 8 gramów

Biszkopty miksujemy. Razem z cukrem waniliowym dodajemy do przygotowanej masy.

3. 

Ręką ugniatamy ciasto.

4. 

czekolada 85% 70 gramów

Formujemy mniejsze języczki, które maczamy w czekoladowej polewie.

5. 

Dekorujemy bitą śmietaną i kawałkami jadalnych kasztanów.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie