swiatwemnie.pl

Kasztanowe języczki

NO_DESC_

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
biszkopty50gramów
cukier waniliowy8gramów
czekolada 85%70gramów
kasztanowe puree250gramów
masło50gramów
rum3łyżki

1. Przygotowanie masy kasztanowej

kasztanowe puree 250 g  rum 3 łyżki  masło 50 g

Kasztanowe puree rozmrażamy w misce. Dodajemy rum i kawałki masła.

Przygotowanie masy kasztanowej

2. Przygotowanie ciasta

biszkopty 50 g  cukier waniliowy 8 g

Biszkopty miksujemy. Razem z cukrem waniliowym dodajemy do przygotowanej masy.

Przygotowanie ciasta

3. 

Ręką ugniatamy ciasto.

4. 

czekolada 85% 70 g

Formujemy mniejsze języczki, które maczamy w czekoladowej polewie.

5. 

Dekorujemy bitą śmietaną i kawałkami jadalnych kasztanów.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się