swiatwemnie.pl

Kasztanowe języczki

     

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

Biszkopty50gramów
Cukier waniliowy8gramów
Czekolada 85%70gramów
Kasztanowe puree250gramów
Masło50gramów
Rum3łyżki

1. Przygotowanie masy kasztanowej

kasztanowe puree 250 g  rum 3 łyżki  masło 50 g

Kasztanowe puree rozmrażamy w misce. Dodajemy rum i kawałki masła.

Przygotowanie masy kasztanowej

2. Przygotowanie ciasta

biszkopty 50 g  cukier waniliowy 8 g

Biszkopty miksujemy. Razem z cukrem waniliowym dodajemy do przygotowanej masy.

Przygotowanie ciasta

3. 

Ręką ugniatamy ciasto.

4. 

czekolada 85% 70 g

Formujemy mniejsze języczki, które maczamy w czekoladowej polewie.

5. 

Dekorujemy bitą śmietaną i kawałkami jadalnych kasztanów.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się