swiatwemnie.pl

Ciasto z orzeszkami laskowymi

     

Szybkie chrupiące ciasto.

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

orzechy laskowe 50 g  orzechy ziemne prażone niesolone 50 g  pestki dyni łuskane 50 g

Orzechy laskowe, orzechy ziemne i pestki dyni siekamy na drobno w kuchennym siekaczu.

2. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 500 g  jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 100 g  oliwa 50 ml  olej słonecznikowy 50 ml

Do miski dajemy jogurt, jajka, cukier oraz obydwa oleje. Mieszamy na gładko.

3. 

melasa trzcinowa bio 20 g

Dodajemy melasę.

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 g  proszek do pieczenia 10 g

Dosypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia.

5. 

Na koniec dosypujemy orzeszki i wszystko mieszamy.

6. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Blachę (lub formę) 40x25 cm smarujemy masłem a następnie posypujemy mąką. Nalewamy do niej ciasto.

7. 

cukier trzcinowy 30 g

Wierzch posypujemy cukrem.

8. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 180°C.

9. 

cukier puder

Ciasto kroimy i posypujemy przesianym cukrem. Po wychłodzeniu możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się