swiatwemnie.pl

Ciasto z orzeszkami laskowymi

    

Szybkie chrupiące ciasto.

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

1. 

orzechy laskowe 50 gramów  orzechy ziemne prażone niesolone 50 gramów  pestki dyni łuskane 50 gramów

Orzechy laskowe, orzechy ziemne i pestki dyni siekamy na drobno w kuchennym siekaczu.

2. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 500 gramów  jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 100 gramów  oliwa 50 mililitrów  olej słonecznikowy 50 mililitrów

Do miski dajemy jogurt, jajka, cukier oraz obydwa oleje. Mieszamy na gładko.

3. 

melasa trzcinowa bio 20 gramów

Dodajemy melasę.

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów

Dosypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia.

5. 

Na koniec dosypujemy orzeszki i wszystko mieszamy.

6. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Blachę (lub formę) 40x25 cm smarujemy masłem a następnie posypujemy mąką. Nalewamy do niej ciasto.

7. 

cukier trzcinowy 30 gramów

Wierzch posypujemy cukrem.

8. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 180°C.

9. 

cukier puder

Ciasto kroimy i posypujemy przesianym cukrem. Po wychłodzeniu możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się