swiatwemnie.pl

Czekoladowe brownie z orzeszkami

    

Delikatne słodkie kostki, pełne czekolady i orzeszków.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

cukier puder170gramów
czekolada do gotowania200gramów
jajka kurze4sztuki
masło170gramów
mąka chlebowa pszenna T750170gramów
orzechy laskowe150gramów
proszek do pieczenia2łyżeczki
sól-

1. 

czekolada do gotowania 200 gramów  masło 170 gramów

Czekoladę razem z masłem roztapiamy nad parą. Dobrze mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 170°C.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 170 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  sól

Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli.

3. 

jajka kurze 4 sztuki  cukier puder 170 gramów

Jajka razem z cukrem ubijamy na pianę.

4. 

Do miski z ubitymi jajkami dodajemy ostudzoną czekoladę i po łyżce dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

5. 

orzechy laskowe 150 gramów

Do ciasta dodajemy orzechy laskowe. Ciasto wylewamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się