PRZEPISY

Czekoladowe brownie z orzeszkami

Czekoladowe brownie z orzeszkami

Delikatne słodkie kostki, pełne czekolady i orzeszków.

przepis,fotoprzepis,czekolada do gotowania,orzechy laskowe,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder170gramów
czekolada do gotowania200gramów
jajka kurze4sztuki
masło170gramów
mąka chlebowa pszenna T750170gramów
orzechy laskowe150gramów
proszek do pieczenia2łyżeczki
sól-

 

Przepis

1. 

czekolada do gotowania 200 gramów  masło 170 gramów

Czekoladę razem z masłem roztapiamy nad parą. Dobrze mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 170°C.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 170 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  sól

Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli.

3. 

jajka kurze 4 sztuki  cukier puder 170 gramów

Jajka razem z cukrem ubijamy na pianę.

4. 

Do miski z ubitymi jajkami dodajemy ostudzoną czekoladę i po łyżce dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

5. 

orzechy laskowe 150 gramów

Do ciasta dodajemy orzechy laskowe. Ciasto wylewamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie