PRZEPISY

Ciasto z czarną porzeczką

Ciasto z czarną porzeczką

Fantastyczne ciasto ze wspaniałym smakiem czarnej porzeczki.

przepis,fotoprzepis,porzeczka czarna,Ciasta,Sezonowe przepisy

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka6sztuk
cukier kryształ180gramów
cukier puder-
masło-
mąka luksusowa pszenna T550220gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy100mililitrów
porzeczka czarna500gramów
proszek do pieczenia1opakowanie
sól1szczypta
woda100mililitrów
żółtko jajka6sztuk

 

Przepis

1. 

porzeczka czarna 500 gramów

Porzeczki oczyszczamy, myjemy i odstawiamy do odcieczenia.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 220 gramów  proszek do pieczenia 1 opakowanie

Mąkę dobrze mieszamy z proszkiem do pieczenia.

3. 

białko jajka 6 sztuk  sól 1 szczypta

Z białek ubijamy gęstą pianę.

4. 

żółtko jajka 6 sztuk  cukier kryształ 180 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

5. 

woda 100 mililitrów  olej słonecznikowy 100 mililitrów

Do żółtek wlewamy wodę, olej i ubijamy.

6. 

Wsypujemy i mieszamy mąkę.

7. 

Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

8. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto wylewamy na blachę (około 42x32 cm) natłuszczoną masłem, posypaną mąką i równomiernie rozsmarowujemy.

9. 

Na ciasto równomiernie rozrzucamy porzeczki.

10. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 200 °C.

11. 

cukier puder

Studzące się ciasto posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się