PRZEPISY

Ciasto z czarną porzeczką

Ciasto z czarną porzeczką

Fantastyczne ciasto ze wspaniałym smakiem czarnej porzeczki.

przepis,fotoprzepis,porzeczka czarna,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka6sztuk
cukier kryształ180gramów
cukier puder-
masło-
mąka luksusowa pszenna T550220gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy100mililitrów
porzeczka czarna500gramów
proszek do pieczenia1opakowanie
sól1szczypta
woda100mililitrów
żółtko jajka6sztuk

 

Przepis

1. 

porzeczka czarna 500 gramów

Porzeczki oczyszczamy, myjemy i odstawiamy do odcieczenia.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 220 gramów  proszek do pieczenia 1 opakowanie

Mąkę dobrze mieszamy z proszkiem do pieczenia.

3. 

białko jajka 6 sztuk  sól 1 szczypta

Z białek ubijamy gęstą pianę.

4. 

żółtko jajka 6 sztuk  cukier kryształ 180 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

5. 

woda 100 mililitrów  olej słonecznikowy 100 mililitrów

Do żółtek wlewamy wodę, olej i ubijamy.

6. 

Wsypujemy i mieszamy mąkę.

7. 

Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

8. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto wylewamy na blachę (około 42x32 cm) natłuszczoną masłem, posypaną mąką i równomiernie rozsmarowujemy.

9. 

Na ciasto równomiernie rozrzucamy porzeczki.

10. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 200 °C.

11. 

cukier puder

Studzące się ciasto posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie