Ciasto z czarną porzeczką
Fantastyczne ciasto ze wspaniałym smakiem czarnej porzeczki.
przepis,fotoprzepis,porzeczka czarna,Ciasta
Ciasta
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 | sztuk | |
cukier kryształ | 180 | gramów | |
cukier puder | - | ||
masło | - | ||
mąka luksusowa pszenna T550 | 220 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
olej słonecznikowy | 100 | mililitrów | |
porzeczka czarna | 500 | gramów | |
proszek do pieczenia | 1 | opakowanie | |
sól | 1 | szczypta | |
woda | 100 | mililitrów | |
żółtko jajka | 6 | sztuk |
Przepis
2.
mąka luksusowa pszenna T550 220 gramów • proszek do pieczenia 1 opakowanie
Mąkę dobrze mieszamy z proszkiem do pieczenia.
6.
Wsypujemy i mieszamy mąkę.
7.
Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.
8.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Ciasto wylewamy na blachę (około 42x32 cm) natłuszczoną masłem, posypaną mąką i równomiernie rozsmarowujemy.
9.
Na ciasto równomiernie rozrzucamy porzeczki.
10.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 200 °C.
Smacznego!