swiatwemnie.pl

Bananowo-budyniowy strudel z migdałami

Soczyste ciasto z chłodnego rolowanego ciasta francuskiego, słodkiego czekoladowego budyniu, bananów i chrupiących migdałów. Dla jeszcze szybszego przygotowania możecie użyć gotowy już budyń, do którego dodacie już tylko migdały.

 

Ilość porcji: 12

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

migdały 60 g

Migdały siekamy w kuchennym elektrycznym siekaczu.

2. 

mleko półtłuste 1,5% 300 ml  cukier kryształ 50 g  czekolada do gotowania 50 g

W garnku podgrzewamy mleko z cukrem i rozpuszczamy w nim czekoladę.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 100 ml  budyń waniliowy w proszku 37 g

W mleku mieszamy budyń, ...

4. 

... wlewamy do gorącego czekoladowego mleka i gotujemy. Odstawiamy z ognia, ...

5. 

... dodajemy migdały (część odstawiamy na bok na posypanie) i budyń odstawiamy do ostudzenia.

6. 

ciasto francuskie 275 g  banan 300 g

Zrolowane ciasto francuskie rozwijamy na papierze. Po szerokości przekrawamy na połowę. Na cieście układamy grubsze kółeczka bananów i ciasta do połowy nacinamy.

7. 

jajka kurze 1 sztuka

Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.

8. 

Na banany warstwujemy budyń.

9. 

Nacięte brzegi cista przekładamy przez budyń. Papier przecinamy na połowę i z jego pomocą ...

10. 

... przenosimy strudle na blachę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem ...

11. 

... i posypujemy migdałami.

12. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

13. 

cukier puder

Upieczone ciasto posypujemy przesianym cukrem pudrem i po całkowitym ostudzeniu kroimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się