PRZEPISY

Bananowo-budyniowy strudel z migdałami

Bananowo-budyniowy strudel z migdałami

Soczyste ciasto z chłodnego rolowanego ciasta francuskiego, słodkiego czekoladowego budyniu, bananów i chrupiących migdałów. Dla jeszcze szybszego przygotowania możecie użyć gotowy już budyń, do którego dodacie już tylko migdały.

przepis,fotoprzepis,banan,migdały,budyń waniliowy w proszku,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Kategorie

Strudle  

 

Składniki

Składniki

banan300gramów
budyń waniliowy w proszku37gramów
ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ50gramów
cukier puder-
czekolada do gotowania50gramów
jajka kurze1sztuka
migdały60gramów
mleko półtłuste 1,5%400mililitrów

 

Przepis

1. 

migdały 60 gramów

Migdały siekamy w kuchennym elektrycznym siekaczu.

2. 

mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  cukier kryształ 50 gramów  czekolada do gotowania 50 gramów

W garnku podgrzewamy mleko z cukrem i rozpuszczamy w nim czekoladę.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów

W mleku mieszamy budyń, ...

4. 

... wlewamy do gorącego czekoladowego mleka i gotujemy. Odstawiamy z ognia, ...

5. 

... dodajemy migdały (część odstawiamy na bok na posypanie) i budyń odstawiamy do ostudzenia.

6. 

ciasto francuskie 275 gramów  banan 300 gramów

Zrolowane ciasto francuskie rozwijamy na papierze. Po szerokości przekrawamy na połowę. Na cieście układamy grubsze kółeczka bananów i ciasta do połowy nacinamy.

7. 

jajka kurze 1 sztuka

Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.

8. 

Na banany warstwujemy budyń.

9. 

Nacięte brzegi cista przekładamy przez budyń. Papier przecinamy na połowę i z jego pomocą ...

10. 

... przenosimy strudle na blachę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem ...

11. 

... i posypujemy migdałami.

12. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

13. 

cukier puder

Upieczone ciasto posypujemy przesianym cukrem pudrem i po całkowitym ostudzeniu kroimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się