swiatwemnie.pl

Budyniowa strucla

Przepis na struclę z chrupiącego francuskiego ciasta ze słodkim budyniowym nadzieniem.

 

Ilość porcji: 10

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

budyń waniliowy w proszku 36 g  mleko półtłuste 1,5% 400 ml  syrop klonowy 3 łyżki

Budyń w proszku dokładnie mieszamy w małej ilości mleka. Potem dodajemy resztę i gotujemy gęsty budyń. Dodajemy syrop klonowy i odstawiamy z ognia.

2. 

ciasto francuskie 275 g

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

3. 

różne owoce 100 g

Na środek pasa ciasta łyżeczką nakładamy połowę budyniu, potem owoce i drugą warstwę budyniu.

4. 

syrop klonowy 1 łyżka

Budyń skrapiamy syropem i zaczynamy zapakowywać do ciasta na brzegach. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

5. 

syrop klonowy 1 łyżka  migdały płatki 1 łyżka

Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

6. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się