Budyniowa strucla
![Budyniowa strucla](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001290/img_pl_4x3/budyniowa-strucla_00180.jpg)
Przepis na struclę z chrupiącego francuskiego ciasta ze słodkim budyniowym nadzieniem.
przepis,fotoprzepis,budyń waniliowy w proszku,ciasto francuskie,różne owoce,Strudle
Strudle
Kategorie
Strudle
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 36 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
migdały płatki | 1 | łyżka | |
mleko półtłuste 1,5% | 400 | mililitrów | |
różne owoce | 100 | gramów | |
syrop klonowy | 5 | łyżek |
Przepis
1.
budyń waniliowy w proszku 36 gramów • mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów • syrop klonowy 3 łyżki
Budyń w proszku dokładnie mieszamy w małej ilości mleka. Potem dodajemy resztę i gotujemy gęsty budyń. Dodajemy syrop klonowy i odstawiamy z ognia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001290/small/IMG_9328.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001290/small/IMG_9274.jpg)
3.
różne owoce 100 gramów
Na środek pasa ciasta łyżeczką nakładamy połowę budyniu, potem owoce i drugą warstwę budyniu.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001290/small/IMG_9329.jpg)
4.
syrop klonowy 1 łyżka
Budyń skrapiamy syropem i zaczynamy zapakowywać do ciasta na brzegach. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001290/small/IMG_9332.jpg)
5.
syrop klonowy 1 łyżka • migdały płatki 1 łyżka
Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001290/small/IMG_9336.jpg)
6.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001290/small/IMG_9339.jpg)
Smacznego!