Budyniowa strucla
Przepis na struclę z chrupiącego francuskiego ciasta ze słodkim budyniowym nadzieniem.
przepis,fotoprzepis,budyń waniliowy w proszku,ciasto francuskie,różne owoce,Strudle
Strudle
Kategorie
Strudle
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 36 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
migdały płatki | 1 | łyżka | |
mleko półtłuste 1,5% | 400 | mililitrów | |
różne owoce | 100 | gramów | |
syrop klonowy | 5 | łyżek |
Przepis
1.
budyń waniliowy w proszku 36 gramów • mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów • syrop klonowy 3 łyżki
Budyń w proszku dokładnie mieszamy w małej ilości mleka. Potem dodajemy resztę i gotujemy gęsty budyń. Dodajemy syrop klonowy i odstawiamy z ognia.


3.
różne owoce 100 gramów
Na środek pasa ciasta łyżeczką nakładamy połowę budyniu, potem owoce i drugą warstwę budyniu.

4.
syrop klonowy 1 łyżka
Budyń skrapiamy syropem i zaczynamy zapakowywać do ciasta na brzegach. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

5.
syrop klonowy 1 łyżka • migdały płatki 1 łyżka
Wierzch smarujemy syropem i posypujemy płatkami migdałów.

6.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!