PRZEPISY
Zdrowa lekka kolacja z sałaty siewnej, pomidorów i smacznego słonego bałkańskiego sera, doprawiona zdrowymi olejami. Możemy podawać z kawałkiem pełnoziarnistego chleba.
Świeże ciasteczka ze smacznym kwaśnym rabarbarem.
Węgierskie langosze z drożdżowego ciasta z tartymi gotowanymi ziemniakami. Langosze są miękkie, delikatne i puszyste. Podajemy według smaku, tradycyjnie z kwaśną śmietaną i tarty serem.
Piękne kolorowe klasyczne leczo ze świeżej papryki i pomidorów, zagęszczone jajkami, jest tym najwspanialszym daniem podczas letnich upałów. Podajemy z chlebem, albo z gotowanymi ziemniakami.
Smaczne minitrdelniki zainspirowane tradycyjnymi trdelnikami ze słowackiej Skalicy.
Proste i szybkie bułki z drożdżowego ciasta. Ciasto drożdżowe możemy sobie przygotować również w domowej elektrycznej piekarni.
Podajemy jako dodatek do gęstych mięsnych i strączkowych zup.
Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
Delikatne kotlety przygotowane w odwróconej potrójnej panierce, lekko podsmażone i duszeniem dopieczone w piekarniku. Podajemy według smaku: z ziemniaczaną sałatką, gotowanymi ziemniakami, ryżem lub z lekką warzywną sałatką.
Chrupiące domowe langosze z drożdżowego śmietanowego ciasta.
Klasyczne filety z kurczaka podajemy z ziemniaczanym puree, ziemniaczaną sałatką, ryżem ... albo tylko z chlebem i ogórkiem.
Serduszka z linieckiego ciasta maczane w mandarynkowej polewie i ozdobione gumowymi niedźwiadkami.
Przekąska z Bliskiego Wschodu.
Pyszna pasta z tuńczyka z puszki w sosie własnym. Idealna do chleba lub różnego rodzaju pieczywa, ale także jako przekąska lub przystawka.
Smaczny zdrowy boczniak w cieście. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim.
Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się