PRZEPISY
Targaniec to europejski przysmak z puszystego delikatnego ciasta smażonego na maśle. Podaje się posypany cukrem z owocowymi kompotami.
Prosta, delikatna i puszysta babka dla wszystkich.
Pastę podajemy posmarowaną na chlebie albo bułkach, smakuje na ciepło i na zimno.
Łatwe w przygotowaniu i smaczne ciastko kawowe.
Doskonałe i bardzo smaczne smarowidło na chlebek lub bagietkę.
Doskonała pizza z ciasta poleconego przez włoskiego kucharza.
Wspaniałe kapuściane kotleciki inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z warzywami na gęsto, ryżem lub chlebem.
Smaczny dodatek na gęsto, który da się jeść bez żadnych innych dodatków. Kto będzie miał mało może sobie dodać jajko sadzone, kotlecika lub zagryźć chlebem :)
Przepis na łagodną, słodką babkę z kawałkami czekolady.
Judasze to bardzo lubiane wielkanocne pieczywo, które jest znane już od stuleci.
Tradycyjny bożonarodzeniowy wypiek z dżemem z nietradycyjnego ciasta.
Smaczne ciasto w sam raz na Śmigus Dyngus.
Prosta bezmięsna kolacja z lubianej cukinii. Podajemy z ziemniaczanym puree lub tylko z chlebem.
Aloo Gobi masala to ulubione, nie tylko indyjskie, wegetariańskie danie. Jest to dość pikantna mieszanka ziemniaków i kalafiora. Jej podawanie z ryżem lub chlebowym plackiem pikantny smak częściowo stłumi. Przepis ma wiele wersji, podstawą ...
Przepis na prosty jabłkowy kołacz z drożdżowego ciasta z płatkami migdałów.
Chrupiące świąteczne ciasteczka z imbirem są po upieczeniu twarde. Trzeba je zamknąć w pojemniku na co najmniej tydzień, przez ten czas dostatecznie zmiękną.
Tradycyjne, ulubione, kruche ciasteczka o smaku waniliowym, połączone śliwkowym powidłem z cynamonem, które od razu pokochacie.
Kruche trójkąciki wypełnione nadzieniem migdałowym.
Puszyste placki serowe są rewelacyjnym dodatkiem do dobrej, gęstej zupy strączkowej, warzywnej lub mięsnej. Jeśli chcecie je konsumować same, zalecamy podawać z kwaśną śmietaną.
Czeskie ciasto "Mazaniec" wypełnione makowym nadzieniem.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się