PRZEPISY

Rolada z mascarpone

Rolada z mascarpone

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Delikatna rolada z kremem mascarpone i kakaowo-kawowym korpusem.

przepis,fotoprzepis,truskawki,cukier kryształ,kakao proszek,mascarpone,Rolady

Rolady

Pichcił

Ilość porcji

14

Masa porcji

68 g

Energia porcji

196 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

białko jajka

3

51

sztuki

kcal

cukier kryształ

1

21

łyżeczka

kcal

cukier kryształ

100

402

gramów

kcal

cukier puder

60

233

gramów

kcal

czarna kawa

50

2

mililitrów

kcal

kakao proszek

1

31

łyżka

kcal

mascarpone

250

968

gramów

kcal

masło

60

441

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

50

24

mililitrów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

100

356

gramów

kcal

sok z cytryny

1

4

łyżka

kcal

truskawki

100

43

gramów

kcal

żółtko jajka

3

171

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 3 sztuki  cukier kryształ 100 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

Żółtka i cukier ubijamy na pianę....

2. 

czarna kawa 50 mililitrów

Dodajemy ugotowaną ostudzoną kawę.

Dodajemy ugotowaną ostudzoną kawę....

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów  kakao proszek 1 łyżka

Dosypujemy mąkę i dolewamy mleko z rozmieszanym kakaem. Masę na gładko mieszamy.

Dosypujemy mąkę i dolewamy mleko z rozmieszanym...

4. 

białko jajka 3 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

Z białek ubijamy gęstą pianę....

5. 

Pianę delikatnie dodajemy do ciasta ...

Pianę delikatnie dodajemy do ciasta ......

6. 

... i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

... i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do...

7. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C....

8. 

Po upieczeniu ciasto zwijamy i odstawiamy do ostygnięcia. Dzięki zrolowaniu, ciasto utrzyma swój kształt po wypełnieniu go kremem.

9. Nadzienie

masło 60 gramów  cukier puder 60 gramów  mascarpone 250 gramów

Masło mieszamy z cukrem i dodajemy mascarpone.

Masło mieszamy z cukrem i dodajemy mascarpone....

10. 

Nadzieniem smarujemy korpus ...

Nadzieniem smarujemy korpus ......

11. 

... i zawijamy. Odstawiamy do lodówki do stężenia.

... i zawijamy. Odstawiamy do lodówki do...

12. 

truskawki 100 gramów  cukier kryształ 1 łyżeczka  sok z cytryny 1 łyżka

Truskawki rozkrawamy na osiem mniejszych części. Podgrzewamy 5 min. z cukrem i sokiem z cytryny na patelni. Roladę kroimy i serwujemy z truskawkami.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się