Śmietanowo koperkowa zupa

Klasyczna zupa naszej babci.
przepis,fotoprzepis,koper,młode ziemniaki,śmietana do ubijania (30-33%),Zupy jarzynowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 2 41 | łyżeczki kcal | |
koper | 20 8 | gramów kcal | |
masło | 30 221 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 350 225 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 174 | gramów kcal | |
młode ziemniaki | 600 378 | gramów kcal | |
ocet | 1 7 | łyżka kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 800 0 | mililitrów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
młode ziemniaki 600 gramów • woda 800 mililitrów • sól 1.5 łyżeczki
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.

2.
mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów • śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • mleko tłuste 3,5% 350 mililitrów
Mąkę mieszamy w śmietanie i mleku. Dolewamy do ziemniaków i gotujemy do lekkiego zgęstnienia.


4.
cukier kryształ 2 łyżeczki • ocet 1 łyżka • sól
... dodajemy do zupy, odstawiamy z ognia, delikatnie słodzimy i doprawiamy octem. Według potrzeby dosalamy.


Smacznego!