swiatwemnie.pl

Tarator - chłodnik

Doskonała orzeźwiająca jogurtowa zupa z ogórkiem i koperkiem. Podaje się ją zimną i najlepiej smakuje w okresie letnim.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Biały jogurt400mililitrów
Czosnek2s
Koper1łyżka
Ogórek sałatkowy2sztuki
Pieprz biały mielony1szczypta
Sól¼łyżeczki
Woda200mililitrów

1. 

ogórek sałatkowy 2 sztuki  biały jogurt 400 ml  woda 200 ml

Ogórki kroimy na bardzo małe kawałki i mieszamy je z jogurtem i wodą.

2. 

koper 1 łyżka  sól ¼ łyżeczki  pieprz biały mielony 1 szczypta  czosnek 2 s

Doprawiamy posiekanym koperkiem, przeciśniętym czosnkiem, pieprzem i solą.

3. 

Odkładamy na godzinę do lodówki, aby uwolniły i połączyły się aromaty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się