swiatwemnie.pl

Tarator - chłodnik

    

Doskonała orzeźwiająca jogurtowa zupa z ogórkiem i koperkiem. Podaje się ją zimną i najlepiej smakuje w okresie letnim.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

biały jogurt400mililitrów
czosnek2
koper1łyżka
ogórek sałatkowy2sztuki
pieprz biały mielony1szczypta
sól¼łyżeczki
woda200mililitrów

1. 

ogórek sałatkowy 2 sztuki  biały jogurt 400 mililitrów  woda 200 mililitrów

Ogórki kroimy na bardzo małe kawałki i mieszamy je z jogurtem i wodą.

2. 

koper 1 łyżka  sól ¼ łyżeczki  pieprz biały mielony 1 szczypta  czosnek 2 s

Doprawiamy posiekanym koperkiem, przeciśniętym czosnkiem, pieprzem i solą.

3. 

Odkładamy na godzinę do lodówki, aby uwolniły i połączyły się aromaty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się