PRZEPISY

Smażona cukinia z mortadelą i serem

Smażona cukinia z mortadelą i serem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Serwujemy z gotowanymi albo pieczonymi ziemniakami, ewentualnie z sałatką warzywną.

przepis,fotoprzepis,cukinia,twardy ser,kiełbasa mortadela,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bułka tarta

100

373

gramów

kcal

cukinia

800

144

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

kiełbasa mortadela

100

286

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

100

356

gramów

kcal

olej rzepakowy

100

899

mililitrów

kcal

oliwa

50

440

mililitrów

kcal

twardy ser

100

380

gramów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie cukinii

cukinia 800 gramów  oliwa 50 mililitrów

Cukinię myjemy (najlepsza jest duża, gruba cukinia), obieramy, kroimy na kółeczka.

Cukinię myjemy (najlepsza jest duża, gruba...

2. Potrójna panierka

mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  jajka kurze 1 sztuka  bułka tarta 100 gramów

Przygotowujemy sobie składniki na potrójną panierkę (mąka, jajko, bułka tarta).

Przygotowujemy sobie składniki na potrójną...

3. 

twardy ser 100 gramów  kiełbasa mortadela 100 gramów

Kółeczko cukinii solimy, kładziemy na nie plasterek mortadeli i plasterek sera.

Kółeczko cukinii solimy, kładziemy na nie...

4. Smażymy

olej rzepakowy 100 mililitrów

Cukinię panierujemy najpierw w mące, potem w jajku a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym cukinię smażymy.

Cukinię panierujemy najpierw w mące, potem w...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się