swiatwemnie.pl

Smażona cukinia z mortadelą i serem

Serwujemy z gotowanymi albo pieczonymi ziemniakami, ewentualnie z sałatką warzywną.

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Bułka tarta100gramów
Cukinia800gramów
Jajka kurze1sztuka
Kiełbasa mortadela100gramów
Mąka luksusowa pszenna t550100gramów
Oliwa50mililitrów
Twardy ser100gramów

1. Przygotowanie cukinii

cukinia 800 g

Cukinię myjemy (najlepsza jest duża, gruba cukinia), obieramy, kroimy na kółeczka.

Przygotowanie cukinii

2. Potrójna panierka

mąka luksusowa pszenna T550 100 g  jajka kurze 1 sztuka  bułka tarta 100 g

Przygotowujemy sobie składniki na potrójną panierkę (mąka, jajko, bułka tarta).

Potrójna panierka

3. 

twardy ser 100 g  kiełbasa mortadela 100 g

Kółeczko cukinii solimy, kładziemy na nie plasterek mortadeli i plasterek sera.

4. Smażymy

oliwa 50 ml

Cukinię panierujemy najpierw w mące, potem w jajku a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym cukinię smażymy.

Smażymy

5. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się