swiatwemnie.pl

Smażona cukinia z mortadelą i serem

    

Serwujemy z gotowanymi albo pieczonymi ziemniakami, ewentualnie z sałatką warzywną.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

bułka tarta100gramów
cukinia800gramów
jajka kurze1sztuka
kiełbasa mortadela100gramów
mąka luksusowa pszenna T550100gramów
olej rzepakowy100mililitrów
oliwa50mililitrów
twardy ser100gramów

1. Przygotowanie cukinii

cukinia 800 gramów  oliwa 50 mililitrów

Cukinię myjemy (najlepsza jest duża, gruba cukinia), obieramy, kroimy na kółeczka.

Przygotowanie cukinii

2. Potrójna panierka

mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  jajka kurze 1 sztuka  bułka tarta 100 gramów

Przygotowujemy sobie składniki na potrójną panierkę (mąka, jajko, bułka tarta).

Potrójna panierka

3. 

twardy ser 100 gramów  kiełbasa mortadela 100 gramów

Kółeczko cukinii solimy, kładziemy na nie plasterek mortadeli i plasterek sera.

4. Smażymy

olej rzepakowy 100 mililitrów

Cukinię panierujemy najpierw w mące, potem w jajku a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym cukinię smażymy.

Smażymy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się