Nadziewane kanapeczki

Doskonała przystawka i przekąska. Podajemy na talerzykach i ze sztućcami.
przepis,fotoprzepis,Weka,ser topiony,szynka wieprzowa duszona,Słone przekąski
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
14
Masa porcji
101 g
Energia porcji
201 kcal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
wysoka
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
Weka | 300 825 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 5 440 | sztuk kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 50 80 | gramów kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
musztarda stołowa | 1 7 | łyżeczka kcal | |
ogórek konserwowy | 100 12 | gramów kcal | |
papryka czerwona kapia świeża | 100 30 | gramów kcal | |
ser Mozzarella | 125 307 | gramów kcal | |
ser topiony | 200 520 | gramów kcal | |
szynka wieprzowa duszona | 200 208 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
Weka 300 gramów • jajka kurze 5 sztuk
Z krojonej weki stopniowo wyciągamy środek, wkładamy go do miski i rozdrabniamy.

2.
masło 50 gramów • musztarda stołowa 1 łyżeczka • ser topiony 200 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Masło mieszamy z musztardą, dodajemy ser, sól i pieprz.




6.
Paprykę, ogórki i szynkę mieszamy ze środkiem z weki.



9.
Z jajek odkrawamy końce i siekamy je.

10.
Pokrojoną mozzarellę z częściami jajek dodajemy do nadzienia.

11.
Wekowe kanapki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie, ubijamy je na boki i w środku wytwarzamy wgłębienie.

12.
Do wgłębienia wkładamy jajko.

13.
Nadzianą wekę zapakowujemy do foli aluminiowej i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Przed podawaniem kroimy według kromek.

14. Propozycja podania
Kanapeczki dekorujemy pomidorami i polewamy sosem tatarskim.

Smacznego!