swiatwemnie.pl

Nadziewane kanapeczki

Doskonała przystawka i przekąska. Podajemy na talerzykach i ze sztućcami.

 

Ilość porcji: 14

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Czerwona papryka100gramów
Jajka kurze5sztuk
Kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)50gramów
Masło50gramów
Musztarda stołowa1łyżeczka
Ogórek konserwowy100gramów
Ser mozzarella125gramów
Ser topiony200gramów
Szynka wieprzowa duszona200gramów
Sól½łyżeczki
Weka300gramów

1. 

Weka 300 g  jajka kurze 5 sztuk

Z krojonej weki stopniowo wyciągamy środek, wkładamy go do miski i rozdrabniamy.

2. 

masło 50 g  musztarda stołowa 1 łyżeczka  ser topiony 200 g  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Masło mieszamy z musztardą, dodajemy ser, sól i pieprz.

3. 

czerwona papryka 100 g

Paprykę myjemy, czyścimy i kroimy na małe kostki.

4. 

ogórek konserwowy 100 g

Ogórki ...

5. 

szynka wieprzowa duszona 200 g

... i szynkę też kroimy na kostki.

6. 

Paprykę, ogórki i szynkę mieszamy ze środkiem z weki.

7. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 50 g

Dodajemy przygotowany ser i kwaśną śmietanę.

8. 

ser Mozzarella 125 g

Mozzarellę kroimy na drobno.

9. 

Z jajek odkrawamy końce i siekamy je.

10. 

Pokrojoną mozzarellę z częściami jajek dodajemy do nadzienia.

11. 

Wekowe kanapki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie, ubijamy je na boki i w środku wytwarzamy wgłębienie.

12. 

Do wgłębienia wkładamy jajko.

13. 

Nadzianą wekę zapakowujemy do foli aluminiowej i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Przed podawaniem kroimy według kromek.

14. Propozycja podania

Kanapeczki dekorujemy pomidorami i polewamy sosem tatarskim.

Propozycja podania

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się