PRZEPISY

Nadziewane kanapeczki

Nadziewane kanapeczki

Doskonała przystawka i przekąska. Podajemy na talerzykach i ze sztućcami.

przepis,fotoprzepis,Weka,ser topiony,szynka wieprzowa duszona,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

Weka300gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
jajka kurze5sztuk
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)50gramów
masło50gramów
musztarda stołowa1łyżeczka
ogórek konserwowy100gramów
papryka czerwona kapia świeża100gramów
ser Mozzarella125gramów
ser topiony200gramów
szynka wieprzowa duszona200gramów
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. 

Weka 300 gramów  jajka kurze 5 sztuk

Z krojonej weki stopniowo wyciągamy środek, wkładamy go do miski i rozdrabniamy.

2. 

masło 50 gramów  musztarda stołowa 1 łyżeczka  ser topiony 200 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Masło mieszamy z musztardą, dodajemy ser, sól i pieprz.

3. 

papryka czerwona kapia świeża 100 gramów

Paprykę myjemy, czyścimy i kroimy na małe kostki.

4. 

ogórek konserwowy 100 gramów

Ogórki ...

5. 

szynka wieprzowa duszona 200 gramów

... i szynkę też kroimy na kostki.

6. 

Paprykę, ogórki i szynkę mieszamy ze środkiem z weki.

7. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 50 gramów

Dodajemy przygotowany ser i kwaśną śmietanę.

8. 

ser Mozzarella 125 gramów

Mozzarellę kroimy na drobno.

9. 

Z jajek odkrawamy końce i siekamy je.

10. 

Pokrojoną mozzarellę z częściami jajek dodajemy do nadzienia.

11. 

Wekowe kanapki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie, ubijamy je na boki i w środku wytwarzamy wgłębienie.

12. 

Do wgłębienia wkładamy jajko.

13. 

Nadzianą wekę zapakowujemy do foli aluminiowej i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Przed podawaniem kroimy według kromek.

14. Propozycja podania

Kanapeczki dekorujemy pomidorami i polewamy sosem tatarskim.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie