Mascarpone tort z białą czekoladą

Prosty orzeźwiający tort z mascarpone, bitej śmietany i białej czekolady z borówkami.
przepis,fotoprzepis,biała czekolada,mascarpone,Torty
Torty
Kategorie
Torty ›Składniki
Składniki
biała czekolada | 100 539 | gramów kcal | |
białko jajka | 3 51 | sztuki kcal | |
borówki | 0 ?? | kcal | |
cukier kryształ | 3 181 | łyżki kcal | |
dżem borówkowy | 0 ?? | kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 3 161 | łyżki kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
proszek do pieczenia | 1 4 | łyżeczka kcal | |
sok z cytryny | 1 4 | łyżka kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 500 1555 | mililitrów kcal | |
żółtko jajka | 3 171 | sztuki kcal |
Przepis



4.
mąka luksusowa pszenna T550 3 łyżki • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy.

5.
Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.

6.
Ciasto wylewamy do formy na tort wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180°C.

7.
śmietana do ubijania (30-33%) 500 mililitrów • biała czekolada 100 gramów
Śmietanę zagotowujemy z czekoladą i odstawiamy do ostudzenia. Ubijamy...


9.
Korpus wyciągamy na paterę i usuwamy papier do pieczenia.


11.
Na tort nakładamy okręg z formy i równomiernie nanosimy nadzienie.


13.
Odstawiamy na 3-4 godziny w chłodne miejsce.

Smacznego!