swiatwemnie.pl

Malinowe lody

    

Domowe malinowe lody, które posmakują nie tylko dzieciom.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

cukier trzcinowy50gramów
maliny200gramów
polewa czekoladowa-
wiórki kokosowe-
woda50mililitrów

1. 

maliny 200 gramów

Maliny myjemy i odstawiamy do odcieczenia.

2. 

woda 50 mililitrów  cukier trzcinowy 50 gramów

Wkładamy je do miksera, wlewamy troszkę wody i wsypujemy cukier. Rozmiksujemy.

3. 

Przepuszczamy przez sitko, abyśmy usunęli nasionka.

4. 

Gęstym malinowym sokiem wypełniamy mniejsze foremki na lody. Wypełnione wkładamy do zamrażalnika i zostawiamy je tam do zamrożenia.

5. 

polewa czekoladowa

Lody wyciągamy z zamrażalnika, na chwilę odstawiamy aby poluzowały się z foremek i wyciągamy. Możemy je od razu konsumować, albo je częściowo moczymy w czekoladowej polewie...

6. 

wiórki kokosowe

...i według smaku w kokosie, mielonych orzechach itp.

7. 

Jeśli moczymy je w polewie wkładamy je na chwilę z powrotem do zamrażalnika, ponieważ podczas procedury maczania delikatnie się roztapiają.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się