Malinowe lody
Domowe malinowe lody, które posmakują nie tylko dzieciom.
przepis,fotoprzepis,maliny,,Bezglutenowe
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 50 | gramów | |
maliny | 200 | gramów | |
polewa czekoladowa | - | ||
wiórki kokosowe | - | ||
woda | 50 | mililitrów |
Przepis
2.
woda 50 mililitrów • cukier trzcinowy 50 gramów
Wkładamy je do miksera, wlewamy troszkę wody i wsypujemy cukier. Rozmiksujemy.
3.
Przepuszczamy przez sitko, abyśmy usunęli nasionka.
4.
Gęstym malinowym sokiem wypełniamy mniejsze foremki na lody. Wypełnione wkładamy do zamrażalnika i zostawiamy je tam do zamrożenia.
5.
Lody wyciągamy z zamrażalnika, na chwilę odstawiamy aby poluzowały się z foremek i wyciągamy. Możemy je od razu konsumować, albo je częściowo moczymy w czekoladowej polewie...
7.
Jeśli moczymy je w polewie wkładamy je na chwilę z powrotem do zamrażalnika, ponieważ podczas procedury maczania delikatnie się roztapiają.
Smacznego!