swiatwemnie.pl

Irlandzka śmietana

    

Przepis na domowy słodki i delikatny irlandzki Cream.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

aromat migdałowy½łyżeczki
kakao proszek½łyżki
kawa rozpuszczalna1łyżka
skondensowane słodzone mleko400mililitrów
waniliowy aromat½łyżeczki
whiskey2decylitry
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  kawa rozpuszczalna 1 łyżka  kakao proszek ½ łyżki

Jedną trzecią śmietany mieszamy z rozpuszczalną kawą i kakaem na gładki krem.

2. 

skondensowane słodzone mleko 400 mililitrów  aromat migdałowy ½ łyżeczki  waniliowy aromat ½ łyżeczki  whiskey 2 decylitry

Stopniowo dodajemy resztę śmietany, słodkie skondensowane mleko, aromat migdałowy, waniliowy aromat i oczywiście irlandzką whiskey.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się