swiatwemnie.pl

Irlandzka śmietana

     

Przepis na domowy słodki i delikatny irlandzki Cream.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Aromat migdałowy½łyżeczki
Kakao proszek½łyżki
Kawa rozpuszczalna1łyżka
Skondensowane słodzone mleko400mililitrów
Waniliowy aromat½łyżeczki
Whiskey2decylitry
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml  kawa rozpuszczalna 1 łyżka  kakao proszek ½ łyżki

Jedną trzecią śmietany mieszamy z rozpuszczalną kawą i kakaem na gładki krem.

2. 

skondensowane słodzone mleko 400 ml  aromat migdałowy ½ łyżeczki  waniliowy aromat ½ łyżeczki  whiskey 2 dl

Stopniowo dodajemy resztę śmietany, słodkie skondensowane mleko, aromat migdałowy, waniliowy aromat i oczywiście irlandzką whiskey.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się