Irlandzka śmietana

Przepis na domowy słodki i delikatny irlandzki Cream.
przepis,fotoprzepis,skondensowane słodzone mleko,whiskey,Likiery,Bezglutenowe
Likiery
Składniki
Składniki
aromat migdałowy | ½ 6 | łyżeczki kcal | |
kakao proszek | ½ 16 | łyżki kcal | |
kawa rozpuszczalna | 1 43 | łyżka kcal | |
skondensowane słodzone mleko | 400 1296 | mililitrów kcal | |
waniliowy aromat | ½ 6 | łyżeczki kcal | |
whiskey | 2 500 | decylitry kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • kawa rozpuszczalna 1 łyżka • kakao proszek ½ łyżki
Jedną trzecią śmietany mieszamy z rozpuszczalną kawą i kakaem na gładki krem.

2.
skondensowane słodzone mleko 400 mililitrów • aromat migdałowy ½ łyżeczki • waniliowy aromat ½ łyżeczki • whiskey 2 decylitry
Stopniowo dodajemy resztę śmietany, słodkie skondensowane mleko, aromat migdałowy, waniliowy aromat i oczywiście irlandzką whiskey.

Smacznego!