PRZEPISY

Irlandzka śmietana

Irlandzka śmietana

Przepis na domowy słodki i delikatny irlandzki Cream.

przepis,fotoprzepis,skondensowane słodzone mleko,whiskey,Likiery,Bezglutenowe

Likiery

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

aromat migdałowy½łyżeczki
kakao proszek½łyżki
kawa rozpuszczalna1łyżka
skondensowane słodzone mleko400mililitrów
waniliowy aromat½łyżeczki
whiskey2decylitry
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  kawa rozpuszczalna 1 łyżka  kakao proszek ½ łyżki

Jedną trzecią śmietany mieszamy z rozpuszczalną kawą i kakaem na gładki krem.

2. 

skondensowane słodzone mleko 400 mililitrów  aromat migdałowy ½ łyżeczki  waniliowy aromat ½ łyżeczki  whiskey 2 decylitry

Stopniowo dodajemy resztę śmietany, słodkie skondensowane mleko, aromat migdałowy, waniliowy aromat i oczywiście irlandzką whiskey.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie