Kawowe ciasto z czereśniami
przepis,fotoprzepis,czarna kawa,czereśnie,Ciasta,Bezlaktozowe
Ciasta
Składniki
Składniki
cukier puder | 120 | gramów | |
czarna kawa | 1 | łyżka | |
czereśnie | - | ||
mąka luksusowa pszenna T550 | 150 | gramów | |
proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka | |
woda | 4 | łyżki | |
żółtko jajka | 4 | sztuki |
Przepis
1.
żółtko jajka 4 sztuki • woda 4 łyżki • czarna kawa 1 łyżka • cukier puder 120 gramów
Żółtka roztrzepujemy z wodą i dodajemy kawę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody. Dodajemy cukier, razem wszystko dobrze mieszamy.
2.
mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy pianę z białek. Stopniowo, na przemian dodajemy mąkę i ubitą pianę do masy z żółtek. Wszystko razem delikatnie mieszamy.
3.
Ciasto wylewamy na blachę natłuszczoną i posypaną mąką. Do ciasta wkładamy wypestkowane czereśnie. Pieczemy 20 minut w 180 ° C.
Smacznego!