PRZEPISY

Kawowe ciasto z czereśniami

Kawowe ciasto z czereśniami

przepis,fotoprzepis,czarna kawa,czereśnie,Ciasta,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder120gramów
czarna kawa1łyżka
czereśnie-
mąka luksusowa pszenna T550150gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
woda4łyżki
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 4 sztuki  woda 4 łyżki  czarna kawa 1 łyżka  cukier puder 120 gramów

Żółtka roztrzepujemy z wodą i dodajemy kawę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody. Dodajemy cukier, razem wszystko dobrze mieszamy.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy pianę z białek. Stopniowo, na przemian dodajemy mąkę i ubitą pianę do masy z żółtek. Wszystko razem delikatnie mieszamy.

3. 

czereśnie

Ciasto wylewamy na blachę natłuszczoną i posypaną mąką. Do ciasta wkładamy wypestkowane czereśnie. Pieczemy 20 minut w 180 ° C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się