Kawowe ciasto z czereśniami

przepis,fotoprzepis,czarna kawa,czereśnie,Ciasta,Bezlaktozowe
Ciasta
Składniki
Składniki
cukier puder | 120 466 | gramów kcal | |
czarna kawa | 1 1 | łyżka kcal | |
czereśnie | 0 ?? | kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 150 534 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 1 4 | łyżeczka kcal | |
woda | 4 0 | łyżki kcal | |
żółtko jajka | 4 228 | sztuki kcal |
Przepis
1.
żółtko jajka 4 sztuki • woda 4 łyżki • czarna kawa 1 łyżka • cukier puder 120 gramów
Żółtka roztrzepujemy z wodą i dodajemy kawę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody. Dodajemy cukier, razem wszystko dobrze mieszamy.

2.
mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy pianę z białek. Stopniowo, na przemian dodajemy mąkę i ubitą pianę do masy z żółtek. Wszystko razem delikatnie mieszamy.

3.
Ciasto wylewamy na blachę natłuszczoną i posypaną mąką. Do ciasta wkładamy wypestkowane czereśnie. Pieczemy 20 minut w 180 ° C.

Smacznego!