W smaku wyraziście kwaskowaty owocowy miksowany napój pełen witamin z dodatkiem rozpuszczalnego błonnika. Dla złagodzenia kwaskowatego smaku możecie dodać łyżeczkę miodu albo stewię.
przepis,fotoprzepis,pomarańcz,kiwi,Smoothie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Smoothie
Pichcił
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
5 min.
Trudność
niska
1.
pomarańcz 250 gramów • kiwi 150 gramów • woda 100 mililitrów
Pomarańcz obieramy i rozbieramy na kawałki. Wkładamy do miksera. Miękkie dojrzałe kiwi obieramy poprzez delikatne ściągniecie skórki z pomocą ostrego plastikowego noża (używamy tej samej procedury co przy obieraniu ziemniaków ugotowanych w mundurkach). Dodajemy do pomarańczy, dolewamy wodę i krótko miksujemy.
3.
Według smaku dosładzamy i od razu podajemy. Około pół godziny po wypiciu napoju wypijamy około 200 ml wody, abyśmy uzupełnili płyny, ponieważ dodany błonnik wchłania wodę.
Smacznego!
Stewia - proszek | - | ||
błonnik rozpuszczalny Psyllium | 1 | łyżeczka | |
kiwi | 150 | gramów | |
miód | - | ||
pomarańcz | 250 | gramów | |
woda | 100 | mililitrów |