W smaku wyraziście kwaskowaty owocowy miksowany napój pełen witamin z dodatkiem rozpuszczalnego błonnika. Dla złagodzenia kwaskowatego smaku możecie dodać łyżeczkę miodu albo stewię.
Pichcił
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
5 min.
Trudność
niska
Błonnik rozpuszczalny psyllium | 1 | łyżeczka | |
Kiwi | 150 | gramów | |
Miód | |||
Pomarańcz | 250 | gramów | |
Stewia - proszek | |||
Woda | 100 | mililitrów |
1.
pomarańcz 250 g • kiwi 150 g • woda 100 ml
Pomarańcz obieramy i rozbieramy na kawałki. Wkładamy do miksera. Miękkie dojrzałe kiwi obieramy poprzez delikatne ściągniecie skórki z pomocą ostrego plastikowego noża (używamy tej samej procedury co przy obieraniu ziemniaków ugotowanych w mundurkach). Dodajemy do pomarańczy, dolewamy wodę i krótko miksujemy.
3.
Według smaku dosładzamy i od razu podajemy. Około pół godziny po wypiciu napoju wypijamy około 200 ml wody, abyśmy uzupełnili płyny, ponieważ dodany błonnik wchłania wodę.
Smacznego!