PRZEPISY

Czekoladowa kasza z prosa z kokosem

Czekoladowa kasza z prosa z kokosem

Kasza na śniadanie bez cukru, wypełniona tą odpowiednią energią.

przepis,fotoprzepis,proso,czekolada 85%,wiórki kokosowe,wiórki kokosowe,Śniadaniowe kasze,Bezglutenowe

Śniadaniowe kasze

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czekolada 85%20gramów
mleko tłuste 3,5%50mililitrów
plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe)-
proso50gramów
suszone borówki brusznice-
wiórki kokosowe1łyżka
wiórki kokosowe-
woda200mililitrów

 

Przepis

1. 

proso 50 gramów  woda 200 mililitrów

Proso przemywamy na sitku pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do rozgotowania.

2. 

mleko tłuste 3,5% 50 mililitrów

Proso stanie się gęste i dlatego dolewamy mleko (ewentualnie wodę) a następnie zagotowujemy.

3. 

czekolada 85% 20 gramów

Dodajemy czekoladę z wysoką zawartością kakaa.

4. 

wiórki kokosowe 1 łyżka

Dosypujemy kokos.

5. 

wiórki kokosowe  plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe)  suszone borówki brusznice

Dekorujemy kokosem, chipsami kokosowymi, można też dodać suszone owoce, które nam dodatkowo kaszę dosłodzą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie