swiatwemnie.pl

Czekoladowa kasza z prosa z kokosem

     

Kasza na śniadanie bez cukru, wypełniona tą odpowiednią energią.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

proso 50 g  woda 200 ml

Proso przemywamy na sitku pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do rozgotowania.

2. 

mleko tłuste 3,5% 50 ml

Proso stanie się gęste i dlatego dolewamy mleko (ewentualnie wodę) a następnie zagotowujemy.

3. 

czekolada 85% 20 g

Dodajemy czekoladę z wysoką zawartością kakaa.

4. 

wiórki kokosowe 1 łyżka

Dosypujemy kokos.

5. 

wiórki kokosowe  plastry suszonego kokosa (chipsy kokosowe)  suszone borówki brusznice

Dekorujemy kokosem, chipsami kokosowymi, można też dodać suszone owoce, które nam dodatkowo kaszę dosłodzą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się