PRZEPISY

Jogurtowe pączki bez drożdży

Jogurtowe pączki bez drożdży

Delikatne, jogurtowe pączki bez drożdży. Swoim smakiem przypominają tradycyjne chorwackie fritule.

przepis,fotoprzepis,biały jogurt,Słodkie dania

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Słodkie dania  

 

Składniki

Składniki

biały jogurt150gramów
cukier kryształ3łyżki
jajka kurze2sztuki
mąka chlebowa pszenna T750300gramów
olej rzepakowy-
proszek do pieczenia10gramów
rodzynki70gramów
rum2łyżki
sól-
waniliowy aromat-

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 3 łyżki

Jajka ubijamy razem z cukrem.

2. 

biały jogurt 150 gramów  sól  waniliowy aromat  rum 2 łyżki

Dodajemy jogurt, szczyptę soli, trzy krople waniliowego aromatu i rum. Wszystko razem ubijamy.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów

Do ciasta dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

4. 

rodzynki 70 gramów

Na koniec dodajemy rodzynki i wszystko razem porządnie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 10 minut.

5. 

olej rzepakowy

W głębszej patelni rozgrzewamy olej. yżką kładziemy na olej małe kuleczki ciasta. Powoli smażymy z obydwóch stron.

6. 

Pączki z oleju wyciągamy i kładziemy na papierowym ręczniczku usuwając z nich zbyteczny tłuszcz.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie